SİVAS 3-1 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org

Farklı şeyler anlatacağım hepinizden. Sonunda da aslında sorunun nerede olduğunu tekrarlayacağım. Kadro eksik ve hatta kırılgan.

Maçın ilk yarısı tamamlandığında, rakipten daha fazla pozisyona girmiş, lakin klasik nedenlerle bunu skora çevirememiş, üstüne üstlük kırılgan defansif yapısıyla çok basit bir gol yiyerek soyunma odasına 0-1 yenik gitmiş bir Fenerbahçe var. Rodrigues'in şutunu harika kurtaran kaleci bir golümüzü engelliyor. Kornerden dönen topu da hem de kontratak bile olmadan el kol sallaya sallaya ağlarımızla buluşturuyor ev sahibi. Hemen sonrasında yani kırılganlığı kurtaracak bir fırsatta önce Ozan topu boş kaleye vuracakken yere düşüyor sonra da Dirar'ın şutunu yine kaleci kurtarıyor. Ve ilk yarının son anında Kruse, her şeyin kolay olduğu bir pozisyonu harcıyor. Pas verse iki takım arkadaşı bomboş, çalım atsa atar, kaleye vursa vurur. O dağa taşa vuruyor. Sağlık olsun.

Sonrasında ilk yarının sadece son andaki gol pozisyonunda değil, genelinde sırıtanı Kruse'yi çıkartmayan Yanal'ın da hatası ekleniyor. Sadık zaten yok. Serdar neredeyse tek başına savaşıyor. Zaten sol bek yok, Dirar oynuyor. Stoperlerin genel durumu belli. Emre de çıkınca lider arıyor takım kendi içinde. Buna rağmen ikinciyi yemediğimiz sürece maçın içindeyiz. Ama dayanamıyoruz, çok basit bir gol daha geliyor.

Sonrasındaki çaba yetersiz. Yoksa yeterli mi derken Ozan'ın yarattığı pozisyonda Deniz umutlandırıyor. Aynı Deniz beraberlik için vuruyor, lakin rakip kaleci gerçekten iyi. Ve yukarıdaki pozisyonu da kaleye atamayıp şansları tüketiyoruz. Yenen üçüncü golde takım 9 kişi zaten. İkili averaj durumunda Kadıköy'de bir gol daha atmamızı gerektirecek bir gol zaten.

Sorun nerede? Kadro mühendisliği falan deniyor ya, orada.

Forvette sorun var. Vedat tek başına. Gol atmazsak kazanamayız. En az 60 gol atmak gerek ki orada de bizim gibi attığın yarısını (15/29) oynadığın maçların çeyreğinden azında (3/15) atarsan olmaz. 29 gol atmışız ligde 15 maçta. 15'i 3 maçta. Yani 60 gol de yetmeyecek. Peki kim atacak golleri? Vedat kaç gol atar? Vedat'ın oynadığı pozisyon kaç gol atar? Vedat cezalı sakat duruma düşerse golleri kim atar? Sonuç, Vedat'ın 40 üstü gol atamayacağını düşünerek, forvet transferi şart. 

Golle kazanıyoruz. Peki kalan 30 üstü golü kim atacak? Forvet oynatacağın kanatlar, ofansif orta sahalar, duran top cengaveri defans oyuncuları. Var mı umut? Pek yok gibi. Rodrigues dengesiz, Moses vurdumduymaz, Alper zaten ortada, Ferdi'yi daha çok oynatsa da katkısı 10 gol olmaz, Kruse ne yazık ki güçsüz. Skora katkısı olacak, hem asist hem gol olarak katkısı olacak bir beyin lazım. Sonuç, 10 numara şart.

Geldim defansa. Sol bekinin yedeği yok. Başına bir şey gelse, aslında sağ açık oynayıp hücuma katkısı daha çok olabilecek Dirar'ı sol beke koyuyoruz. Buna rağmen yukarıda saydığım orta saha ve kanatlardan daha çok golü var. Sonuç, sol bek şart.

Defanstan devam. Stoper seçimi sıkıntı. Adil'i atlıyorum. Zanka ağır. Serdar dengesiz, Sadık savruk. Bir tanesi bile ayağına hakim değil. Aralarında oynayacak tek oyuncu hızı ve sertliğiyle diğerlerinden bir adım önde olan Serdar. Lakin buna rağmen ayağına hakim pas yapabilen, sert ve hava toplarında etkili birisi lazım. Sonuç, stoper şart.

Bunlar benim gördüklerim ve bence ilk ihtiyaçlar. Yoksa elbette bir sağ bek, skora etki edebilecek kanat oyuncuları da şart. Ve eldeki bazılarından kurtulmamız. Peki bu transferleri kim yapacak? İşte burada tıkanıp kalıyoruz. Bunun için de sizleri şu linke tıklayarak eski bir yazımla baş başa bırakıyorum. Tıklayınız.

Sıradaki maç önemli. O kadar önemli ki maçı beraberliğe kilitleyecek hakem seçimi bile yapılmış durumda.