FENERBAHÇE 5-2 GENÇLER, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org

Özellikle seçtim bu fotoğrafı. Sağ olsun fenerbahce.org maçlardan sonra elindeki güzel fotoğrafları koyuyor siteye. Neden mi seçtim? Çünkü aklıma Kruse'nin Galatasaray deplasmanındaki kafa topu geliyor. Muslera'nın uçan tekmeyle müdahale etmek istediği ve Kruse'nin çekinerek topa istediği gibi vuramadığı pozisyon. Son dakikaydı. Aslında penaltı ve kırmızı kart. Şimdi düşünüyorum, Kruse değil de Vedat olsaydı nasıl sonuçlanırdı o pozisyon? Vedat atılır mıydı acaba Muslera'nın tekmesine kafa uzattığı için. Gençler maçına döneyim ben.

Kanatta değil ama orta sahanın sağında Ozan var, Moses yok. Aynı anda Rodrigues-Moses lüksünü kaldıramayan takım için olumlu aslında. Lakin Kruse'nin kırılganlığı hala devam ediyor. Emre bildiğimiz Emre, takımın yarısı. Rodrigues de bildiğimiz gibi, yani dengesiz. Defansta bu defa Sadık var Serdar'ın ekürisi olarak.

Kalemizi bulan ilk şutun gol olması geleneğini sürdürüp yine geriye düşüyoruz. Sonra beraberlik, sonra galibiyet, sonra pekiştirme. Fark derken bir gol yemek ve nihayetinde Rodrigues'ten beklemediğim bir asist ile Kruse'nin sezonun ilk golüne imza atması. Skor 5-2.

Kadromuz eksik, elbette geçen sezondan çok daha önde. Takım olmaya çalışan bir kadro. Birlikte kazanıp birlikte kaybeden oyuncular grubu, bir iki vurdumduymaz haricinde. Lakin dedim ya eksik. Forvetin yedeği yok. Var da yok. Kayseri'den Umut'u alsak daha iyiydi. Amaç bu sezonu bir şekilde şampiyon tamamlamaksa. Comolli'nin kulağı çınlatayım hemen. Vedat'ın başına bir şey geldiğinde, ceza veya sakatlık Alper'le çıkmak zorunda kalabiliyoruz sahaya.

Stoper desen hala aynı muamma. Evet biraz da oyun tarzı nedeniyle ancak maçları tek stoperle tamamlıyoruz, yanında bir orta saha oyuncusuyla. Nitekim sezonun ilk maçlarına da böyle başlıyorduk, bir stoper bir orta saha tandemiyle. Nedeni belli, Zanka, Serdar, Sadık, Adil... Toplayınca iki stoper etmiyor, edemiyor.

Ve orta saha. Orta sahadan bol bir şey yok. Lakin Emre'nin katkısını verecek bir kişi daha yok. Emre de 60 dakikalık artık, 39 yaş az değil. O gidince ne yapacağını şaşıran, sorumluluk alıp almamaya karar veremeyen bir takım kalıyor sahada. Bu kötü. Dağılmaya müsait.

Lakin, bütün bunlara rağmen, gayet de iyi oynuyor takım. Bireysel hatalar ile hakem hataları azalsa lider olacak takımız. Bu uyumu şampiyonluğa ulaştırmanın tek çaresi var, devre arası transferi. Yönetim de biliyor elbette. Borcun kapanmasının, ayağa kalkmamızın tek yolu Şampiyonlar Ligi, onun da çaresi şampiyonluk. Bunun için çabalamak zorundayız, herkes, her birimiz. Umarım farkına varırız.