KONYASPOR 1-0 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA

 


Kaza diyelim ama unutmayalım. Sistemin oturması sırasında ne kadar çok galibiyet, az yenilgi alırsak o kadar iyi demiştim. Hala diyorum. Bu kaza olsun ama aklımızı başımıza getirsin. 

Altay
Lemos - Szalai - Peres
Arao
Ferdi - Zajc - Lincoln
Emre - Valencia - Rossi

gibi bir 3-4-3. 22'ye kadar bir şey yok. Ne bizde ne ev sahibinde. 22'yi ayrıca konuşalım. 10 kişi kaldıktan sonra dörtlü defansa dönüş. Hamlenin işe yaramaması sonrasında başka hamleler. Hep bir arayış var, güzel. Lakin takım kafasını maça verememiş. Bir oyuncu bile kendi standardına çıkmayınca, galibiyet mümkün değil. Eksik oynadığımız süre belli. Golü yediğimiz bölüm 10'a 10 oynarken.

22'de Valencia Adil didişmesi var. Sabıkalı hakemin doğrudan gösterdiği kart kırmızı. Tüm görüntülerde kırmızı karta neden olan ayak hamlesini görmediği ortada. Öncesindeki itişmeyi görüyor. Takip etmek niyetinde, bakıyor sonra çeviriyor kafayı. Karta karar verdiğinde Adil yerde. Dönerek uzaklaşıyor. Yaklaşık 3-4 metre yuvarlanıyor, temas göstermek için. Hakem kötü niyetli. Peki yardımcıları? Onlar da görmemiş olsunlar. Ve fakat VAR ne yapıyor? Neden müdahale etmiyor? Gelişmeler şurada. Aynı şekilde ikinci yarıda 61'de İrfan Can'ın ortasında 22 numaralı Ahmet Oğuz'un Serdar'a yaptığı penaltıda etmediği gibi. Bariz bir penaltı. Video linki şurada .

Maçın skoruna etki ettiği bir performans oldu hakemlerden. Bizim yönetim ne yapıyor? Susuyor. Ne zaman konuşacak? Ben bilmiyorum. Bence kendileri de bilmiyorlar. Daha önceki sezonlarda da konuşma zamanını ve şiddetini bilemediler. Gelişme yok yani.

Maça döneyim. Valencia sonrası dörtlüye dönüş. Klasik olarak bekler ileriye giderken, stoperleri kenarlara yayılması ve Arao'nun merkeze doğru gerilemesi. Zajc'tan çok şey bekleniyor. Yanlış beklenti. Bir türlü toparlanamayan oyun. Emre'nin de şapkadan tavşan çıkaramaması sonunda üretkenlik yok. An ciddi olabilecek pozisyonda Osayi'nin bitiricilik eksikliği çıkıyor ortaya. Oysa hızıyla paralel olsa gerçekten tutulamaz. Hoş o zaman nasıl alırdık, o da ayrı konu. Ama gelişememesi büyük kayıp.

Kayseri maçı içeride. Tribünle birlikte kazanmak gerek. Geri dönmek gerek. Hemen.