DİNAMO TRABZON 2-1 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org


beraTSpor'a deplasmanda yenildik. Hiç hak etmediğimiz bir yenilgi oldu. Nedenlerini de detaylandıracağım yazıya başlamadan önce hatırlatmakta sakınca görmediğim bir konu var; 3 Temmuz kumpasından başarısızlıkla çıkan FETOCULAR, açık bir şekilde saldırıda. Bu saldırının da bunların başındakinden habersiz olması mümkün değil. Ben bugüne kadar bir kez bile vermedim oyumu bunlara. Hala Fenerbahçeliyim deyip de oy vereceklere de sözüm yok. Ailece Fenerbahçe düşmanı, her biri.

Maça dönüyorum. 

Altay
Isla . Jailson . Serdar . Dirar
Ozan . Gustavo
Rodrigues . Kruse . Tolga
Vedat

Aslında kazanan takım. Ve kazanması muhtemel takım. Zira takım olmaya başlamış. Kadronun yetersizliğine rağmen ligin en iyi top oynayan takımı olmuş. Lakin sıkıntı var. Defans dörtlümüz bir sağ bek, bir stoper, bir sağ açık ve bir de orta saha oyuncusundan oluşuyor. Bunun da sıkıntısını yaşıyoruz sürekli. Kalemize ulaşan ilk top gol oluyor. Nedeni belli, Sörloth lig kalitesinin üstünde bir forvet. Hem teknik hem de fizik olarak. Nefis bir pasla karşı karşıya kalıyor Altay'la. Bu kadar kolay olmamalı ama oluyor. Rodrigues, bir hafta önce performansıyla Isla'nın da performansını arttıran Rodrigues kötü. Acayip dengesiz bir oyuncu. Ne yapacağı belli değil. Kötü oynayınca etrafındakilerin de düşüyor performansı. Önce geçtiğimiz ilk dakika ve golü yiyene kadar süren bölümde gayet akıllı sakin ve baskılı bir oyunumuz var. Nitekim golden hemen önce de farkı ikiye çıkaracak bir pozisyonumuz.

Beraberlik sonrasında ise ev sahibinin saha ve taraftar avantajıyla yüklenmesi. Her şeye rağmen ikinci golü yememe olasılığımız, haydi yesek bile soyunma odasına yine beraberlikle gitme şansımız varken kullanamıyoruz. 

İkinci yarıda ev sahibini yine baskı altında tutmayı başarıyoruz. Sadece bir iki hızlı atakla tehlike yaratıyorlar. Lakin Sörloth iyi topçu. Şükür kaleyi bulamıyor, direkten çıkıyor kafa vuruşu. Maçın kısa bir dönemi haricinde, yani neredeyse tamamında kontrol elimizde. %65 topla oynama yüzdesini, 9'u isabetli 23 şutla tamamlıyoruz. 8 kurtarışla rakip kaleci Uğurcan maçın yıldızı oluyor. Bir diğer yıldızı da yukarıda da bahsettiğim üzere Sörloth. 

Lakin esas yıldız Ali Palabıyık. Son dakikada maçın yıldızı Uğurcan'ın elinden kaçırdığı ve Vedat'ın kafayla kaleye gönderdiği pozisyonda, bir faul uydurarak, nizami golümüzü engelliyor. Niyeti yıldız olmak onun da. Yerde yatan Emre'ye tekme atan dinamo oyuncusunu görmüyor ama. Kendisi de, kendisi görmezse diye görev yapan yardımcıları da. Damat Berat'ın istediği oluyor. Muharebeyi kaybediyoruz. Benim aklım ilk yarıda 5 atacakken berabere bitirdiğimiz maçtaydı zaten. Bu da üstüne ekleniyor. İkili averajı kaptırıyoruz dinamoya.

Tek çaremiz var, muharebeyi kaybettiğimiz düşmana karşı savaşı kazanmak. Düşman kelimesini kullanmama neden olanları saymak gerekiyor, spora düşmanlık sokma diyene kadar. 3 Temmuz'da hezimete uğrayan düşman, hala tehlikeli. Birlik olmamız şart, her bireyle her canla.