FENERBAHÇE 2-0 BAŞAKŞEHİR, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org


Sezonun en iyi oyunu değil bence ama 90 dakikaya yayıldığı için en iyi maçımız. Bu kadroyla bu oyunu 90 dakikaya yaymak büyük başarı. Takım iyi çalışıyor demektir bu. Şampiyonluk için umut aşılayan bir 90 dakika. Eksiklere rağmen hem de. Bu yolda devam edilmeli.

Dengesiz Rodrigues'in iyi futbolu, Isla'yı da yukarı çekti. Isla da Rodrigues de maçın en iyileriydi bizim adımıza. Ve Kruse, bekleneni vermeye başladı. Diğer yandan da Gustavo'nun özellikle Emre'nin olmadığı anlarda takımın dizginlerini ele alması ve bunu mükemmel yapması da oyunu 90 dakikaya yayabilmemizin anahtarı oldu. Elbette takımdaki tüm oyuncuların aynı kalite ve özveriyle oynamalarının etkisi çok büyük, Ferdi'ye hatta Ekici'ye kadar. Bu kaliteyi en azından iç saha maçlarında sürdürüp, Kadıköy maçlarını fire vermeden tamamlamamız şart.

Hatasız mıydık? Elbette hayır. Serdar Aziz'in tehlikeli hamleleri sürüyor. Lakin diğer yandan da bu hamlelerin takımı mücadeleye tribünleri sahaya etki etmeye teşvik ettiği gerçeğini unutmamak gerek.

Rakibin tek net pozisyonunu yaratan da kurtaran da Altay. Dirar'in tepkisi üzerine yorum yapıyorum, arkadan gelen rakibi Dirar göremez, Altay'ın uyarması gerekirdi. Belli ki ses etmedi. Ancak kurtarışıyla hatasını kapatmış oldu.

Tolga'nın şutları ilk yarıda üzdü. Dağa taşa vurdu resmen. Lakin oralarda olması da asıl pozisyonu sol kanat olmayan bir oyuncu için aslında futbol bilgisinin iyi olduğunu gösteriyordu. Nitekim Visca'nın özellikle ilk yarı ve aslında maç boyu etkisiz olması başta Tolga'nın başarısıydı.

Ve goller. İlk golde Kruse'nin zeka ve becerisi kadar, Vedat'ın rakip stoperi taşıyıp Kruse'ye alan açması önemli. İkinci golde Kruse'nin pasını ofsayta düşmeden alan, hızını kullanıp Vedat'a golü attıran Rodrigues'in katkısı çok önemli.

Başka hata neredeyse yok. Sadece oyuncuların kaliteleriyle ilgili sorunlar. Bunları tekrar etmenin en azından bu maç için gereğini görmüyorum.

Bu oyunu, yukarıda da bahsettiğim gibi en azından iç saha maçlarında sürdürüp, Kadıköy maçlarını fire vermeden tamamlamamız şart.