GAZİANTEP 0-2 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org

Ne bekleniyor, alınan neden beğenilmiyor? Eksik bir kadro, sakatlık ve kötü transfer nedeniyle birden fazla oyuncunun kendi pozisyonlarında oynayamaması, bireysel hatalar (defansif veya ofansif) yüzünden çok özlenilen mükemmel futbol bu sezon zor. Bu kadroya bu oyun aslında iyi bile. Sonuca bakmamız gerek, kazandık dönüyoruz.

Çok net bir şey var, güzel bir analiz ile uygun bir kadro var sahada. Sorunumuz nedir? Hızlı oynayamamak. Evet top hep bizde lakin sonuca ulaşamıyoruz. Bunu yaptığımız zaman da süreklilik olmuyor. 10-15 dakikalık bölümler. Bazen maçı koparmaya yeterli oluyor, bazen olmuyor. Bugün ne yaptık? Öncelikle kanatlarda beklerimize ek yük katan oyuncuları (Rodrigues, Moses) oynatmak yerine orta saha özellikli oyuncuları koyduk. Rakip defansa yapılan ani baskılarla kaptığımız toplarla tehlikeler yaratacak anlar yakaladık. İlk yarı boyunca rakibe verdiğimiz pozisyon yok. Bizim açımızdan da, ani baskıyla kazandığımız toplarla yarattığımız gol pozisyonuna çevirebildiğimiz veya çeviremediğimiz ataklar var. Serdar'ın kafası, Vedat'ın kafası, Ozan'ın dağa taşa vurduğu şutlar. Bunların dışında uyutan, her zamanki yavaşlıkta bir tempo.

İkinci yarıda Rodrigues'in girişiyle hızın artışı. Lakin rakibin de aynı derecede hızlanması. Orta sahalar daha hızlı geçilir hale geliyor. Her iki takım için de. Avantajı biz alıyoruz Kruse'nin golüyle. Alex gittikten beri 10 numaralı formamızın attığı ilk Alexvari gol sanırım. Bu arada golden hemen önce Rodrigues'in kaleciyi çalımladıktan sonra boş kaleye yuvarlayamadığı pozisyonu da unutmayalım. Zira bu oyuncunun dengesizliği ve güvenilir olmaması adına iyi bir örnek.

Kalan sürede Emre'nin fiziken düşüşü, Tolga'nın eksikliği derken rakibi davet ediyoruz üstümüze. Kontrol çıkıyor elden. Oyuna topa sahip olmak amaçlı giren Deniz bile gelişigüzel ileri vuruyor topları. Altay çok önemli bir gol pozisyonunu engelliyor. Hakem, gözünün önündeki tekmeyi (Ozan'a atılan) görmeyip ev sahibinin golünü önce veriyor. Sonra VAR uyarısıyla iptal etmek zorunda kalıyor. VAR olmasa Hüseyin Göcek 2 puanımızı uçuracak yani.

Ben ilk yarıdaki Fenerbahçe'yi daha doğru buluyorum lakin elimize geçen pozisyonları değerlendiremeyince ikinci yarıdaki Fenerbahçe'ye ihtiyaç duyuluyor. O da riskli olan Fenerbahçe. Bunun nedeni de kadro sorunumuz.

Stoper ve sol bek sorunu sürüyor. Bunun çözülmesi için de öncelikle bir bakanın eliyle yürütülen anti Fenerbahçe çalışmalarının engellenmesi gerek. Transfer yapmasak şampiyonluk gelir mi? Zor ama mümkün. İlk yarıda yaptığımız hataları yapmamamız gerekiyor. Akıllandık mı? Göreceğiz.