RİZE 1-2 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org
Kazanan takımı bozmamış hoca. Stoperi ayrı tutuyorum. Zira olmuyor. Devre arasında stoper almayalım. Gerek yok. Zaten oynatmıyoruz. Kenarda stoper var, oyuncu değişikliğinde stoper çıkartıp yerine orta saha koyuyoruz. Durum bu kadar kötü. Düşünsenize edebiyat öğretmenisiniz, sizin yerinize müdür derse Türkçe öğretmenini sokuyor, size görev verimiyor. O kadar kötü yani durum. Beceremiyoruz stoper almayı, zorlamaya da gerek yok :)

Maça gerçekten iyi başlıyoruz. Top sürekli bizde. Aslında ligin ilk 16 maçının çoğunda olduğu gibi. Lakin hızlı oynayamadığımız için pozisyonlar yetersiz. Aslında öne geçecek bir Ozan pozisyonu var ama karşı karşıya kalmışken çok kötü vuruyor. Ve bizim yaratamadığımız netlikte bir pozisyonu Rize defansı yaratıyor, elle oynayarak. Deniz de Fenerbahçe'ye geldiğinden beri hayalini kurduğu anı yakalayıp hayalini gerçekleştiriyor. Rahat bir maç olur gibi değil mi genel bilgiler. Olmuyor tabi. Ozan'ın bir an dalması ile Zanka'nın yetersizliği birleşince acayip bir gol yiyoruz. Yine kaleyi bulan ilk şutu gol oluyor rakibin. Hep aynı sıkıntı, yıllardır, farklı hocalar, farklı kadrolar ama sıkıntı aynı.

Halil Umut Meler'in Rizeli 17 numara Oğulcan'ı himayesi altına almasıyla geçiyor ilk yarı. Bir de Vedat'a yapılan penaltıda, VAR'a bile gidilmemesiyle. Takımda Kruse aksıyor, Tolga orada olmuyor, Isla da paslarını yerine ulaştıramıyor. Ve Zanka, olmuyor işte, olmuyor.

www.fenerbahce.org
İkinci yarı Kruse'nin çıkmasını bekliyorum, bekliyoruz. Deniz'i merkeze, Ferdi'yi de sahaya, sağa koyar diye umuyorum Yanal. Yapmıyor. İlk yarıdaki kadar etkili değiliz ikinci yarıda. Zaman geçiyor. Geçen zaman ev sahibinin moralini arttırıyor, puan umudunu güçlendiriyor elbette. Sonra Zanka çıkıyor, yaptığı pas hatalarıyla sürekli tehlike yaratıyor. Ve yerini Emre'ye, pozisyonunu Gustavo'ya bırakıyor. Bir süre sonra da Jailson çıkıyor sahneye, 32 metreden vuruyor. Ben gol diye bağırıyorum ama tribünden o kale görülmüyor zaten. Enfes bir gol(müş), sonradan görüyorum. O golle maçı kazanıyoruz. Devreyi galibiyetle kapatıyoruz. İkinci yarıda, ilk yarı lideriyle içeride oynayacağız, lig ikincisiyle içeride oynayacağız. Devre arasında illa ki takviye yapacağız. Tribünün desteği de artarak devam edecek. Hocamızın da dediği gibi Biz Şampiyon Olacağız.