GÖZTEPE 2-2 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org


Hakem konusunu konuştuk da konuştuk. Çok ciddi bir saldırı altındayız. Ve mevcut MHK'yi devirsek dahi aynı yerine gelecek olanın daha kötü olmayacağının garantisi yok. Hakemi, hakemleri ayrıca konuşuruz.

Maç öncesinde sakatlanan Hasan Ali, yerine sol bek geçen sağ bek cezalı olduğu için sağ bekte oynayan Dirar ve orta sahadaki görevini bırakıp sağ beke geçen Ozan. Zaten yetersiz kadro ile mücadele ederken bir de bu sorunlar. Vedat hazır değil kenarda, diğer forvet sakat kadroda yok, Kruse haftalar sonra sahada. Bu takımın transferlerini yapan Yanal veya Comolli, her kimse plansızlık zirvede. Koskoca sezonu, en azından ilk yarısını yalnız Vedat Mevlüt ikilisiyle geçirebileceğimizi sananlar, saf ya da beceriksizsiniz.

Yine de her şeye rağmen kötü başlamayan bir oyun, Kruse'nin çok uygunken atamadığı bir gol sonrasında yenilen acayip bir golle geri düşmek. Buna rağmen rakipten daha iyi oynamak, topa hükmetmek ancak yine kaleyi bulmamak. Ve yine bireysel hatalarla rakibe tehlikeli pozisyonlar vermek. Söylemiş miydin, en güzel hata gol olmayan hatadır. Zanla, Serdar Aziz, Altay, Dirar... Neyse ki yemiyoruz. Ve büyük baskı kurduğumuz son bölümde bir kafa golüyle devreye beraberlikle gidiyoruz. Hak edilmiş.

İkinci yarı benzer sistem. Lakin çok fena bir penaltı pozisyonu, VAR ile verilen penaltı. Altay'ın kurtarışı ancak kural ihlali. Ama bunu sahadaki hakemin değil VAR'dakinin görmesi nedeniyle ortalığın karışması. Soru ne , daha geçen hafta lehimize olacak doğru karar verilmezken, birden bu hafta uygulamanın başlaması. İsyan doğruya değil, elbette tekrarlanması doğru karar, isyan daha önceki uygulamaya. 

Sonrasında gelen Yanal hamleleri. Vedat forvete, Gustavo stopere, Ozan orta sahaya, Kruse forvet arkasına, Moses sağ beke. Nitekim doğru hamle olduğunun hemen ortaya çıkması. Kruse keser, Vedat indirir, Rodrigues skora çevirir. Sonrasında yine top kontrolü bizdeyken lakin orta saha düştüğü için hızlı çıkan rakibi faulle durduran Gustavo'nun atılması, dengenin rakibe kayması. Buna rağmen Ozan'ın kafa vuruşunun direkten geri dönmesi değil de kaleye yönelmesi yaşansa, aslında galibiyetle dönülecek olmamız.

Yanal'ın hamleler doğru. Ferdi'yi bu kadar zaman sonra düşünmesi anlamlı, belki de anlamsız. 

Maçın sonunda kaçan 2 puan daha olması gerçeği. Forvet olmadan kazanamadığımız ve kazanamayacağımız gerçeği.

Deniz'in geldiğinden beri en olumlu oyunu, Zanka'nın kötü Serdar Aziz'in iyi oyunları. Kruse'nin yumuşaklığı, Moses'in belki de ilk kez istekli bir oyun sahnelemesi.

İyi futbol iyi futbolcularla oynanır, bu kadroyla bu kadar iyi oynamak başarı bence. Şampiyonluk mu? Devre arası forvet takviyesi olmazsa zor. Orta sahanın gol katkısı olmazsa zor. Sol ben yedeği alınmazsa zor. Bu hakem ve camiasıyla zaten çok çok zor. Hakemlerle mücadele mi? Semih Özsoy, yaptığı açıklamalar nedeniyle, ota boka ceza yağdıran TFF'den ceza bile alamıyor. Nasıl olacak o mücadele?