FENERBAHÇE 3-2 KASIMPAŞA, MAÇTAN SONRA KISA KISA


Fenerbahce.org


Cuma akşamına maç koymayın, Pazartesi akşamına da. Cumartesi, Pazar öğle saatlerine koyun. Cuma akşamına maç koymayın, Pazartesi akşamına da.

Nedense (büyük olasılık Emre'nin yokluğu) çok zor geçen bir maç.
Moses'in vurdumduymazlığı,
Rogrigues'in beceriksizliği,
Ozan'ın bir yanının eksikliği,
Tolga'nın çabası ama bal yapamaması,
Gustavo'nun emeği ama hücuma yeterli katkı verememesi,
Vedat'ın yalnızlığı,
Hasan Ali'nin önünde Rodrigues varken tedirginliği,
Isla'nın iki hafta üst üste ofsaytı bozarak rakibe gol şansı vermesi ve elbette gördüğü talihsiz kırmızı kart,
Zanka'nın nihayet lider gibi oynaması,
Serdar Aziz'in dengesizliği (bazen panik bazen soğukkanlılık, bazen gole davet bazen gidip golü atmak),
Altay'ın skoru koruyan kurtarışları,
Dirar'ın özlemle oyuna girmesinin beklenmesi,
Unutulan Jailson'un formasına kavuşması,
Son dakikalarda biz tribünde, Ersun Hoca kenarda titrerken Sadık'ın oyuna girmesi.

Ali Palabıyık verdiği penaltılar sonrasında 1-2 hafta maç alamaz herhalde. Bir hafta önce benzer pozisyonda VAR'a dahi gitmeyen Trabzonlu Arda Kardeşler'den sonra Gustavo'nun kafa vuruşunun elle kesilmesinin VAR'la da olsa penaltıyla cezalandıran Ali Palabıyık (kötü niyetli ve kötü bir hakemdir) hakkımızın korunmasını sağladı. Lakin bunun bir cezası olacaktır. Yaşananlar bunu garantiliyor.

Takım kötü oynadı. Kötü oyuna ek olarak özellikle Moses'in daha ilk dakikadan başlayarak bitse de gitsek havası çok düşündürücü. Rodrigues ile Moses'in aynı anda sahada olma lüksünü kaldıracak bir kadromuz yok. Kötü oynanan maçta puan kaybetmemek çok iyi.

Bir not Altay'a. Çok iyi bir maç çıkardı. Hem de karşı karşıya iki net gol pozisyonunda doğru yerde durup, vuruşu bekleyerek golü yememizi engelledi. Topla çok oynamasında da bence sakınca yok. Topa sahip olmak isteyen takımlar için önemli bir şey bu. Ancak bir şeye takık durumdayım, zaman geçirme hareketleri. Yavaş davranmasından bahsetmiyorum. Çok müsait pozisyonlarda topu tutup kendisini yere bırakmasından bahsediyorum. Yakışmıyor, umarım düzeltir bu kötü huyunu.

Milli maç arasına galibiyetle girmek iyi elbette. Hele bir de hafta sonunu rakiplerin maçını rahat rahat izleyecek olmak güzel.