FENERBAHÇE IRKÇILIĞINI YENECEĞİZ



Yenmeliyiz. Ülkenin üvey evladı haline getirildik. Her yerde her Fenerbahçeliye diğer takım taraftarlarından farklı uygulama, diğer takım sporcularından, yöneticilerinden, teknik adamlarından farklı uygulama. Bir kez şaşmayan bir şey.


Bugün, Beşiktaş deplasmanında tribünde meşale yakan 5 taraftarımız gözaltına alınıyor, ayakkabı bağcıkları çıkarılmış şekilde çekilmiş fotoğrafları basına dağıtılıyor.

Fernandao, Beşiktaş maçı sonrasında kurallara uygun olmayan bir şey yapmadan, yani gol sevincini, abartmadan taraftarlarıyla paylaştığı için tedbirli olarak disiplin kuruluna gönderiliyor. Oysa gol sevincindeki bir arıza hakem tarafından anında cezalandırılabilecek bir eylem. Amaç ne? Ama Talisca'ya gösterilen sarı karttaki hatanın rövanşı. Evet hatalı sarı kart da aynı maçta rakibin kafasına gelen o krampon benim miydi? Yok yok o değil, Pepe'nin hatalı sarı kartının rövanşı. E sarı kart normal, haydi yok diyelim, kaleye giden topu eliyle çıkarınca kırmızı olacaktı zaten.

Yani demem o ki intikam alacak bir şey de yok, ne istiyorsunuz?

Aykut Kocaman adil olsunlar deyince 1 maç ceza alıyor. Şenol Güneş hakeme orospu çocuğu deyince.

Misal her Kadıköy maçında merdiven boşluğu ihlali nedeniyle onbinlerce TL ceza alıyoruz. Başka bir takım daha yok böyle ceza alan.

Ağzını açana ceza. Elini kaldırana ceza.

Fenerbahçe futbol takımı kurşunlanalı 2 yıldan fazla zaman oldu, arayan/bulan yok. Meşale yakanlar teşhir. Her maçta bir blok toplu ceza yiyor küfür nedeniyle. Güya Passolig denilen ucube ile küfreden ayrılacaktı diğerlerinde. Yok. Adam küfretmiyor ama etrafındakiler küfrediyor diye ceza alıyor.

Fenerbahçe'ye karşı takınılan bir şerefsizliğe karşı yönetim ne yapıyor? Hiç. 12 Mayıs'ın faillerinden tutun, futbol takımını kurşunlayanlara kadar susuyor. Tek yanıt 3 Temmuz bitmedi. Evet bence de bitmedi. Ama o gün herkese karşı nasıl ayakta kaldıysak bugün de bir tarafa yanlamadan, taraftarın gücüyle ayakta kalabiliriz.

Lakin yönetimin bununla ilgili bir kaygısı yok gibi. Varsa yoksa seçimler, komiteler, yemekler, seçim çalışmaları.

Fenerbahçe ırkçılığını yeneceğiz, yenmeliyiz. Bunu yapacak yönetim de hem seçimi kazanacak hem de Fenerbahçe'nin geleceğini kurtarmasını sağlayacak. Başka bir sözüm yok.