FENERBAHÇE FUTBOL DENEMELERİ: KALE

Bu sezon zor bir sezon. Bunu biliyoruz. Başarısız ve değeri düşmüş (iyi olsalar bile) bir oyuncular grubunun başına bir sistem adamı geldi. Sistemi beğenip beğenmemek ayrı konu elbette. Misal ben genelde beğenmem Aykut hocanın oyun tarzını. Benim de kafamda naçizane bir kurgu var. Kaleyle başlamak istiyorum.


Volkan'ın Fenerbahçe'ye veda zamanı gelmiş durumda. Beklediğimden daha erken oldu. Çeşitli nedenleri var elbette. Fakat bu sezon verilen devam kararı ve yine yaşını almış (kariyer ve kalecilik olarak Volkan'dan daha iyi olmayan) Kameni'yi yedeğe oturturken, Süper Lig tecrübeli Ertuğrul'u elden çıkarmak, transfer yanlışlarından birisi oldu.


Volkan'ın sorunu öncelikle kendisine biçilen ve onun da kabul ettiği bayrak oyuncu olmayı kaldıramamak. "Böyle bayrak mı olur" denilebilir. Bence de olmaz. Ama bu ülkedeki bazı bayrak oyuncular ortada. Hep Fenerbahçeli kaptan, tribünden gelen oyuncu, delikanlı oyuncu, adamın hammaddesi, ultraslan'ı beceren kişi oldu Volkan. 3 Temmuz sürecindeki takım ağabeylerinden birisi de olduktan sonra kapasite doldu.

Volkan'ın kalecilikle ilgili tek sorunu sağ omzundan geçirdiği geç ameliyattı. Sezon içinde ameliyat olamamak, stilinde bir arıza bıraktı. Zira fiziksel arızalara göre çözüm üretir vücut, üretmeye çalışır. Sezon bitimindeki ameliyat sonrasında da, sakatlık öncesindeki sağ taraf bozuldu. Bu sıkıntıyı sağına gelen toplarda görmek mümkün. Lakin bununla birlikte özellikle Kocaman'ın son ve Yanal'ın tek sezonundaki yan top gelişmesiyle aslında kariyeri sonuna doğru, tecrübesini de kullanarak rakibin çekindiği kaleci olabilirdi. Olmadı, olamadı. Zira saha dışı olaylardan çok darbe aldı. Bütün ülkenin aleyhine dönmesi, milli maçta hatalı olmamasına rağmen özür dilemesi gereken kişi haline gelmesi, kötü sezonlarda taraftarın günah keçisi seçilmesi, performansının tartışılır olmasına neden oldu.


Volkan'ın rakip tarafından sempati duyulan bir karakter olması mümkün değil. Nitekim böyle oyuncu sayısı da büyük takımların kadrosunda çok sık görülmüyor. Muslera, Mehmet Topal, Kuyt, Alex gibi rakibe saygı duymayı unutmayan oyuncu sayısı sınırlı olması bunun nedeni.

Volkan'ın bu sezona, belki de futbol hayatındaki hataların toplamından daha fazla hatayla başlaması, günah keçisi durumunu iyice güçlendirdi, ayrıca boş yere laf edenlere bile haklı bir sebep verdi. Artık geri dönmesi çok zor. Zira oynaması bile zor olmalı bence.

Ama dediğim gibi Kameni olmamalıydı yerini alacak kişi. Günahıyla sevabıyla Ertuğrul'a bırakılmalıydı kale. Defansı bir sonraki yazıya bırakıyorum. Eğer güven duyulan, sağlam, birbirini tamamlayan oyunculardan kurulu bir defans olsaydı, bırakın Ertuğrul'u, şu anda üçüncü kaleci olan Erten'le devam etmesi bile isterdim. Ama böyle bir defans yok şu anda.

Kaleci çok uzun zamandır yerli idi. Altyapıdan da çıkarttık kaleci, gençken yatırım yapıp uzun süreler forma da verdik. Şu andaki durum bu geleneğin bir süreliğine rafa kalkacağını işaret ediyor bana.