FENERBAHÇE 2-2 TRABZONSPOR


Size iyi ve kötü haberlerim var. Kötüyle başlayayım, beklenti budur diye düşünüyorum. Başlıyorum.

Kadro seçimini anlarım, hocanın kararına saygı duyarım ama tek antrenman yaptı diye oynatmadığı Giuliano'yu ikinci yarıda oyuna alabiliyorsa, maça çıkan kadroda bir sorun var demektir.

Volkan
Isla . Roman . Skertel . İsmail
Topal . Josef
Dirar . Alper . Valbuena
RvP

Bu takım, sezon öncesi kampındaki takım. Ve aslında sezon boyunca katkı vermesi zor gibi gözüken oyuncuların bulunduğu bir kadro. Misal RvP, misal Roman, misal Volkan. Evet Volkan. Tartışılacak olan kalitesi değil performansı. Bu performansın nedeni önemli. Ancak nedenini ararken Volkan'ın kenarda tutulması en önemlisi.

Volkan aynen Göztepe maçında olduğu gibi kötü bir gol yedi. İkinci golden bahsediyorum. Evet şut sert, evet hücuma çıkarken kötü bir top kaybı, evet Olcay bomboş. Bu kadar rahat yenmemeli bir gol.

Kötü olan bir diğer nokta stoperdeki sıkıntı. Roman tamamlayamıyor Skertel'i. Uyum yok. Topal demeyin, onun oynaması olağanüstü zamanlarda olmalı. Bugün maçın son bölümü gibi. Bir stoper bulunması gerek.

Bir felaket de tribünden. Maç içinde kendi oyuncunu ıslıklamanın, yuhalamanın bir yararı olduğunu ben daha görmedim. Görmeyeceğimi de biliyorum. O ıslıklar olmasın diye zor durumda verilmeyen bir geri pas yüzünden çok ciddi bir gol pozisyonu verdik. Şükür top Volkan'ı geçemedi.

Bunun dışında mükemmele yakın bir tribün, özlenen atmosferi yaratan taraftarlar, eski günlere dönüş sinyalleri.

Ve saha. Zor maç zor dönem. Hem dışarıda hem de içerideki hazır kıta engellere rağmen umut verici bir takım. Eksiklerin tamamlanması halinde güzel futbol verecek bir sistem.

Maçın ilk yarısı büyük sıkıntı. Pozisyon bulmayı bırakın topu rakip sahaya götürmekte başarılı olamayan bir takım. Alper'in golü tam bir piyango. Golün şekli değil, o oyuna gol gelmesi piyango. Topu defanstan çıkartamayan, sadece Valbuena'nın bireysel yeteneklerine kalmış bir takım. Gerçekten piyango gol.

Sonra ikinci yarı. Sadece Giuliano'nun RvP ile yer değiştirmesi bile ayağa kaldırıyor takımı. Evet Giuliano takıma uyum sağlamamış daha fakat zaman yok. Oynatarak sağlayacaksın. Hatta Soldado için de aynı şey geçerli. Oynat, uyum sağlasın. Nitekim bu değişiklik taraftarın da oyuna girmesini sağladı.

Maç boyunca tüm istatistikler bizden yana. Gayet normal. İlk yarıda bir taktik olarak topu bize bırakan bir Trabzonspor vardı. Ancak ikinci yarıda topu kontrol edemeyen bir Trabzonspor çıktı ortaya. Bunun nedeni de daha istekli oynayan, oyunu rakip sahaya taşıyabilen Fenerbahçe'ydi. Fizik kondisyon olarak takımın düzeyinin iyi olduğunu da görmüş olduk.

İlk iki hafta alınabilen 2 puan tamamıyla kaleci hataları yüzünden yenilen goller nedeniyle. Hatanın bugünkü ortağı da Aykut hoca. Kameni'nin ilk kaleci olması gerekiyor artık. Volkan için de daha iyisi bu. Yoksa bu kariyere bu kadar başarıya rağmen, istenmeyen adam olarak veda edecek. Alınacak karar önemli.

Bir iki kelam da Ali Palabıyık'a. Duran topların yeri kadar yapılan faullerin şekline dikkat etse Trabzonspor bugün sahadan kırmızı kartsız ayrılamazdı. Şu fiziksel mücadele oyununda rakibin bir kişi eksik olmasının avantajı çok önemli.

Umutlandığımız, sorunların daha da net görüldüğü bir maç oldu. Sorunları çözmenin iki yolu var, seçmeli değil. İkisini de uygulamalı. Önce bazı oyuncuların yedek kulübesine geçişi ve mutlaka stoper ve forvet (ve sol bek) transferi.