ŞAPKAN YOK YİNE SENİN

Çok acayip bir ruh halimiz var. Her şeyi en uç noktada yaşayıp hepsine en uç noktada tepki veriyoruz. Bir de sinirden ne yaptığımızı bilemiyoruz. Her konuda ve Fenerbahçe konusunda da. Trafikte kavga edip evde yaramazlık yapan çocuğa bağırmak gibi bazen. Çünkü hak etti. Oysa o çocuk, yapacak yaramazlık.

Fenerbahçe ve sevgisi çok büyük. Ben de sizlerin bir kısmı da o kadar dolu o kadar yoğun yaşıyoruz ki hayatımızın merkezinde tutuyoruz. Karşılıksız sevgi buymuş gibi geliyor bazen. Elbette bir kısmımızın Fenerbahçe'yi de hayatlarındaki diğer sevdikleri gibi karşılık bekleyerek sevdiğini unutmuyorum. Lakin konu bu değil.

Çok kızıyoruz. Bir kara listeye alıyoruz sonra tavşan kurt hikayesi gibi sürekli senin şapkan nerede durumuna bağlıyoruz olayı. Misal Volkan. Dün iyi bir maç çıkarıyor. Maçta yediği hatalı gole rağmen işin penaltılara gitmesini sağlayacak bir performans gösteriyor. Kaçırdığı penaltı için eleştiriliyor (hakaretleri konuşmak istemiyorum, dilimde tüy bitti, anlatamadım) ve herkesten ön plana o çıkıyor. Oysa onun kaçırdığı gibi kaçıran oyuncular var. Kaldı ki Volkan penaltı atmak için ön plana fırlıyor falan değil, 5 kişilik listede yok adı. İş uzayınca mecbur kalıyor. Volkan'a başka şeylerden kızanlar bahaneyle buradan vuruyorlar. Efendim su içerek penaltı kurtaracağını sanıyormuş. Çok basit aslında, diyelim ki hiç izlemedin daha önce. Gir internete Volkan Demirel penaltı diye arama yap. Karşıladığı penaltılara bak öncesinde ne yapıyor. Laf sokacak ya güya. Gerçi adamın jölesine laf etmişiz zamanında, o da ayrı konu.

Misal kadın basketbol takımı. Aha burada yazıyor yaptıkları (tıklayın). Sadece ama sadece finalde Galatasaray'a kaybedildiği için silindiler yüreklerden. O günün potanın kraliçeleriyle bugünün sarı melekleri aynı değerdeydi. Demem o ki yarın sarı melekler bir finalde Galatasaray'a kaybederse onlar da silinecekler. Yaptıklarına, sonrasında yapacaklarına rağmen.

Misal Aziz Yıldırım. İstifa etmesini istediğim, bunun için hazırlanan listeye imza attığım kişi. Şu anda iktidara yanaşması (isteyerek/istemeyerek) nedeniyle kızdığım adam. Parker'in kaçırdığı serbest atışı da Beşiktaş'ın kombine satmasını da, Galatasaray'ın vergi indirimi almasını bir şekilde Aziz Yıldrım'a küfür için kullanıyor insanlar.

Yahu bu aptallıklarla haklı olduğunuz bir konuyu eleştirmeniz ciddiye alınmaz ki. Neden böyle yapıyorsunuz? Misal Aziz Yıldırım haklı olduğu bir konuda Işık Eyigüngör'e yaptığı aptalca fiziki saldırı sonrasında eleştirilerin odağı oldu. Oysa haklıydı. Haklılığını şapkan yok diye saldırarak anlatamazsın.

Sonuç yok zira anlatamıyorum ben. Mücadeleye devam. Bir kişiyi değiştirsem düzeltsem benim için başarı.