FENERBAHÇE 2-1 RİZESPOR, MAÇTAN SONRA KISA KISA

Fotoğraflar : Fenerbahce.org

Artık oyuncularla ilgili yazmaktan ben bıktım. Zira zaten bu yaştan sonra da ligin şu haftasından sonra da ve hatta bu yönetim, bu taraftarla bir gıdım ileri gitme durumu yok.

Skor çok da önemli değil aslında. Elbette ligi ikinci sırada bitirmenin en azından önümüzde görev alacak kadro için bir yararı olacak.

Tribünler, geçim sıkıntısı çeken taraftarlar nedeniyle yine boş. Cebindeki son parayı basketbol kombinesine verince böyle oluyor tabi. Bütçe planlaması yapmak gerek. En azından kulübümüzü örnek alabilirsiniz bu konuda.



Sahaya dön. Şener'in skandal hatası, sonra durumu kurtarayım diye daha da kötü bir performansı, Advocaat'ın ikinci yarıya Ozan'ı "bu bile oynar sen oynayamazsın" der gibi sağ beke koyması, haftalardır bir cezalı bir affedilmiş Emenike'nin oyuna girmesiyle takımın hareketlenmesi, falan filan.



Son dakikada, yine son dakikada gelen golle kazanılan bir maç daha. Son 15 dakikanın kazanmak için oynanmasının güzelliği. Ve elbette Ali Palabıyık'ın saçmaladığı anlar, verilmeyen penaltı, şut çekecek Lens'in topuna tabanla müdahaleye devam kararı ve Mehmet Topal'a gösterilen anlamsız sarı kart. Üzüntülerden birisi de Fabiano'nun, Fernandao'nun kolunun kırıldığı noktada yan bağını kopartması oldu. O da kapattı sezonu.



Konuyu bir de Emenike'nin rakibine "ağzın kokuyor" hareketi yapmasına getireyim. Evet çirkin, evet gereksiz, evet yakışıksız bir hareket. Ama bunu ırkçılığa bağlayanlar var ya, saçmalığının dik alasını yapıyorlar. Pierre van Hooijdonk'un Ankaragüçlü Yılmaz'a yaptığıyla aynı. Emenike yapınca bir zencinin bir beyaza ırkçılık yaptığı mantıksızlığına kadar varıyor yorumlar. Tamam Emenike'nin zekası ilkokul 2. sınıf da, nefreti akıtmak için saçmalamanın alemin yok.