GÜNDEMDEN KISA KISA



Çifte derbi var bugün, kadın voleybol ve basketbol takımlarımız Galatasaray karşısında. Deplasmanda oynayacak olan voleybolcularımız (Burhan Felek Spor Salonu, 18:00) seride alacakları bir galibiyetle Türkiye Şampiyonu olacaklar. İç sahada oynayacak olan basketbolcularımız ise 1-0 önde götürdükleri yarı final serisinde (Fenerbahçe Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu, 20:00) saha avantajını bırakmamak niyetinde olmalılar.


Bütçe hesaplarına göre en başarılı olan takımımız, erkek voleybolcularımız sezonu lig üçüncüsü olarak kapattı dünkü Ziraat Bankası galibiyetiyle. Aslında sonuçlarım başarı sayıldığı camiamızda sezonu sadece Türkiye Kupası ile kapatan voleybolcular, sosyal medya taraftarının göz bebeği. Lakin klavye ile tribün bir değil tabi. En çok takdir edilen takım dün sanırım sahadakilerden daha az sayıda taraftar önünde tamamladı sezonu. Oyunculara maç seçmek nedeniyle kızan biziz, maç seçen.

Üst üste üçüncü defa F4 yapan erkek basketbol takımımızın koçu Obradovic, FBTV aracılığıyla seslenmiş taraftara. Demiş ki "Cumartesi günü Beşiktaş maçı çok önemli. Taraftar doldursun tribünleri. Bu maç F4 öncesi sahamızdaki son maç". Bu isteğe yanıt veririz herhalde.

Divan Kurulunda konuşan başkanımız, taraftarla arasında sorun olmadığını, tribünlerin dolu olmamasının nedeninin geçim sıkıntısı olduğunu söylemiş. Geçim sıkıntısı yaşandığı ortada, tribünlerin dolmadığı da açık. Ancak ikisinin birbiriyle yakından uzaktan alakası yok. Geçmiş 15 yıldaki ekonomik kriz dönemleri ve Fenerbahçe'nin tribüne gelen taraftar sayısına bakılsın. Zor değil araştırmak. Kötü biten sezonda, yenilgiler sonrasında, çocuklarının, arkadaşları tarafından dalga geçildiğinde yüzleri gülsün diye, başarılı takımı değil babasının takımını tutmaları için Fenerium'da çocuk ve bebek ürünlerini talan eden taraftara bunu söylemek en basit ifadeyle ayıp. Şampiyonluğun kaçtığı kesinleşen haftalarda 25 bin taraftardan aşağıya oynamayan Fenerbahçe'nin başkanının edeceği laf değil bu. Hele hele tribünlere bindirilmiş kıtaları sokan, beğenmediklerine bilet/kombine satmayan bir başkanken, bu konuda konuşması çok mantıklı değil.

Konuşulanlardan bir tanesi ASpor'un iddia ettiği Mahmut Uslu açıklamaları. Haberlerinde ses kaydı yok. Nitekim bugün kulüp tarafından da yalanlandı. Belki gerçekten doğru ama yalanlandı, belki yalan, bunlar ayrı tartışma konusu. Kesin olan ve bir kısım Fenerbahçeli'nin üzüleceği, kabul ve tahammül edemeyeceği bir şey var, o da önümüzdeki sezon için yapılan pazarlıklar. Dynamo Fenerbahçe'ye doğru adım adım gidiliyor. Ve yapacak çok şey de yokmuş gibi. Türkiye Fenerbahçe'dir ya, öyle işte. Anlayın artık.