BAŞAKŞEHİR 2-2 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA

Fotoğraflar : Fenerbahce.org
Sol bekimizin ortalayıp sağ bekimizin gol attığı dönemlerden, uyuyan sol bekimizin arkasından sarkan rakibin ortalayıp sağ bekimizin uyuması nedeniyle gol yediğimiz döneme. Bu hale gelmemizin bir nedeni var elbette. Başlıyorum...


Neden oynatıldığı sorusuna tek yanıtımın "Volkan Şen oynamasın diye" olabileceği Atıf başka bir durum. Altyapıda öğretilen en basit kuralların tam tersini yapıyor. Sanki bir Türk takımı altyapısında yetişmiş gibi. Takım içindeki durumu da Porsche'ye Navitech kasetçalar taktırmak gibi. Mantıksız.

Bu takımın bir şey olacağından değil de, bu sezon orta sahayı yönetecek kimse yok diye konuşanların arasında geçen sezon Diego'yu her maçta ıslıklayanlar varsa, kalplerini kırarım. Lens'i, van Persie'yi besleyecek bir zeka yok merkezde. Olabilecek tek kişi Salih de sürekli kenarda. Yazık. Diego olsa uçardık falan demiyorum, yanlış anlaşılmasın. Bu kadar bedava gitmezdi sezonun tamamı.



Maçın önüne geçen Abdullah Avcı'nın davranışları. Antipatik, sezon boyunca hakkı yense de efendiliğini kaybetmeyen Avcı, rakip Fenerbahçe olunca yine kaybediyor kendisini. Her şeye itiraz, haksızken de itiraz, Advocaat'a sataşma, sahadaki oyuncumuza sataşma. Allah ıslah etsin.

Sahaya döneyim tekrar. İki farklı geri düştükten sonra beraberliğe getirmek iyi. Hele deplasmanda ve iki ayaklı bir eleme maçı olunca iyiden biraz daha öte. Yine de rakibin gücünü unutmamak gerekiyor. Hem sahada hem de dışında ;)

Bir Emre'den nefret edenler vardı hani bizde oynarken. Saha içinde yaptıklarının çetelesini (yayıncı kuruluşun Emre kamerası sayesinde elbette) çıkarırlardı. Dünkü maçın çetelesini çıkarmadılar daha. Unuttular mı acaba merak ediyorum.

16 Mayıs'a kadar çok sular akar köprünün altından. Lig maçlarında alınacak skorlar o maçın önemini arttırabilir. Benim için pek arttırmaz. Türkiye Kupası finalde rakip Galatasaray Beşiktaş olmadığı, haa bir de sezonu hem lig hem kupa şampiyonu olarak tamamlama olasılığı bulunmadığı sürece bir telafi turnuvasıdır. Göbek atacak halimiz yok kazanınca.