MERSİN 1-3 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA


Kadro aynı fakat oyuncuların iştahı mı desem, oynatıldıkları yer mi desem yoksa rakibin durumu desem bilemeden 2. ve 3. bölgede daha çok oynayan bir Fenerbahçe. Oyuna aynı Kadıköy'de olduğu gibi -sanki taraftarın rüzgarını arkasına almış- atak, baskın başlamak. Bir süredir görmemiştik, sevindik elbette.


Diego'nun hücuma katkı verebilmesi için bu şekilde oynaması gerekiyor. Nitekim hem Joseph hem Topal sahadayken Diego'nun da stoperlere kadar yaklaşıp top almak zorunda kalması hücumu tıkıyor, topu tehlikeli bölgeye taşımamızı engelliyor/geciktiriyor. Gol yememek üzerine kurulmuş rakiplerin ekmeğine yağ sürüyor. Dün hem Topal hem de Joseph'in hücumu zorlamaları Diego'yu da rahatlattı, dolayısıyla hücuma da zenginlik kattı.

Skordan bağımsız uzun zamandır ilk kez böyle bir başlangıç oldu. Olmuştu da aslında bu kadar uzun sürmemişti. Molde maçını hatırlayın, 10 dakika amansız bir baskı, atılamayan goller sonrasında topu ileri vurarak pozisyon ve gol bulan rakip. Bu defa daha uzun süren ve skorla bütünleşen yani sonuç alan bir başlangıç.

Tekrar ediyorum, her ne kadar ileride oynasalar da, hücuma destek vermeye çalışsalar da bu tip rakiplere karşı Topal Joseph yan yana anlamsız, Ozan olmalı. Oysa Ozan Diego'nun yerine girdi oyuna, kafa karıştırıcı. Nitekim moral yakalamış bir RvP'nin de oyundan bence erken alınması başka bir yanlış. Molde deplasman maçını düşünüyoruz deyip sorun olmadığına inanayım, sorunu erteleyeyim.

İlk golde Topal'ın bindirmesi, ısrarı kadar, topu ceza alanı dışına gönderecek pozisyon ve zamanı olan Serkan'ın kayarak sahip olma tercihinin de etkisi var elbette. Serkan'ın Zico'dan ve Fenerbahçe'den, kendisini sağ bek oynattığı nedeniyle ayrılıp daha sonra oynadığı tüm takımlarda sağ bekte yer aldığını konudan bağımsız bir şekilde hatırlatayım. Sağ bek demişken de Gökhan'ın saha içindeki her türlü görevini ne kadar iyi yaptığının üstünü çizeyim. Şener iyi bir yedek olarak kalacak diğer bekteki mücadelenin aksine. Hasan Ali ile Caner birbirlerine farklı açılardan üstünlükleri olan ancak oynadıkları zaman birbirlerinden eksik kalmayacak yarar sağlayan bekler. Caner'in toplamda benim gözümde biraz geride kalmasının nedeni, anlamsız, düzeltmeyen/düzeltilmeyen saha için gerginliği. Hala evet hala zamanı var düzeltmek için. Ama istiyor mu?

En başa dönelim. Galibiyet, iştah, oyun güzel. Hele hele rakiplerden birisinin kendi evinde puan kaybettiği bir haftada enfes. Hepsinden öteye takımın moralini arttıracak bir doz motivasyon. Molde maçı öncesi ballı kaymak tatlısı. Molde deplasmanında alınacak bir galibiyet olumlu anlamda bir kırılma nokta olabilir.