ALEX KONUSU HAKKINDA AÇIK AÇIK


Kocaman & De Souza kargaşasında da söyledim, taraf olmak zorunda değilim. Tekrarlayayım. Taraf olmak zorunda değilim. Her ikisini de sevebilir, her ikisine de kızabilirim. Ama eğer zorunda kalacaksam tarafım belli, ÖNCE FENERBAHÇE.


Ne Aziz Yıldırım ne Alex De Souza ne de bir diğeri. Bir tanesi bile Fenerbahçe'den daha önemli, daha değerli değil. Bunu bilip ona göre okuyun devamını.

Aziz Yıldırım'ı sevmeyenler ona Alex üzerinden, Alex'i sevmeyenler ona Aziz Yıldırım üzerinden çakmaya çalışıyorlar. Olayları bir birinden ayrı değerlendirmeli. Yoksa ya siyah ya beyaz olursunuz. Oysa ki gri de var, çeşit çeşit.

Alex, çubukluyu terlettiği yıllar boyunca hayranlıkla izlediğim, onu izleyebilmemi sağlayanlara şükrettiğim, çıplak gözle izleyebildiğim en büyük futbol zekalarından birisiydi. Nitekim dikilen heykelinin altında ismim de duruyor. Gururla anlatırım her yerde.

Bu söylediklerimin hiçbiri ayrılmadan önce saha dışında, ayrıldıktan sonra her yerde söyledikleri yaptıkları yüzünden değişmeyecek. Beni saha içindeki Alex ilgilendiriyordu.

Bugün medyada Fenerbahçe düşmanlığı yaptığını iddia edip küfür edilen bir sürü "efsane" var. Azı çoğu olmaz, Fenerbahçe'ye emeği geçmiş bir sürü değer. Bu değerlere küfredip, Alex'in yaptığı yanlışı görmezden gelmek ikiyüzlülük. Çok basit soru, Ziya Şengül, Rıdvan Dilmen, Rüştü Reçber Fenerbahçe'de oynadıkları zaman alamadıkları parayı konuşmuş olsa bugün Alex'in yanında olanlar bu kişilerin de yanında duracaklar mı?

Diğer taraftan peşine düşülmesini beklediğimiz ama sonuç alınamayan konular varken kulübün Alex'in hatalarının üstüne bu kadar gitmesi amaçsız, sonuçsuz. Ele geçecek bir şey yok, tatmin sadece. Heykel yıkma tehdidi doğruysa çirkin, saygısızca. Heykel yıkılır ama heykelle birlikte neler neler yıkılır, iyi hesaplanmalı.

Aynaya bakın. Kişilerin isimlerini silip olayları öyle değerlendirin. Ön yargıdan uzak olmaya çalışın. Hatalı olanı söylemek kötülük değil eğer bunu söylerken çirkinleşmiyorsanız. "Katılmıyorum", "yanlış", "doğru değil" demek kötülük değil.

Aynaya bakın, benzer olaylarda ne dediğinizi düşünün. Alex hatalı demek onun Fenerbahçe için yaptıklarını karalamak değil. Aziz Yıldırım hatalı demek onun Fenerbahçe için yaptıklarını karalamak değil. Aynaya bakın. Kişiye göre hareket etmeyin.

Son kez; Alex bu konuşmayı yapmakta ve uzatmakta hatalı. Başkan da uzatmakta ısrar etmekte. Aykut Kocaman olmak kolay değil ama denemeli.