GELECEĞE YOLCULUK



Düşman kardeş hocasını yollayacak/yolluyor/yolladı. Kulaklara çalınan, şu anda Milli takımda görevli olan Hamza Hamzaoğlu'nun göreve getirileceği. Hayırlı olsun deyip samimi bir soruyu sorayım. İsteyen yanıtlar;


Milli forma üstündeyken, kendi seyircisinin karısın, kızına küfür etmesi nedeniyle maça çıkmayan Volkan vatan haini ise, profesyonel bir teklifle Milli takım görevini bırakan bir antrenör vatan haini olur mu? Samimi soru, samimi yanıt ister. Benim fikrimi biliyorsunuz zaten.

Siz soruya içinizden bir yanıt verirken ben de geçmişten bir iki şey hatırlatayım. 14 yılı aşkın bir süre önce yaşanan bir olayı, ne dersiniz?

Yıl 2000. Avrupa Şampiyonası finallerine katılmışız. Milli takım hocası Mustafa Denizli. Sezon bitiminde bir atılım yapan Aziz Yıldırım, Mustafa Denizli'yle anlaşmış. Denizli turnuva bitince Fenerbahçe'de başlayacak göreve.

Ancak Haluk Ulusoy yönetimindeki federasyon tazminat talebinde bulunuyor sözleşmenin feshedilmesi için. Haklı mı? Evet. Ancak diğer yanda da, görevini tamamlamış, Avrupa Şampiyonasına katılıp, çeyrek final oynamış bir teknik direktör var ortada. Bugün hangi meslekte olursanız olun, istifa edip ayrılırken bile patronların büyük çoğunluğu hizmete karşılık bir güzellik yapar. Atıyorum altında şirket arabasını hediye eder, tazminatının bir bölümünü öder, vs.

Federasyon bu parayı istiyor resmen Denizli'den. Aşağıda Milliyet gazetesinden derlenen haberler var. Umarım Hamza Hamzaoğlu için de böyle bir terbiyesizlik yapılmaz.