BURSA 1-1 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA



Neden bu kadar sonra demeyin, lütfen okuyun :)


Kadro güzel. Diego da onlayn. Tribünler tıka basa dolu. Bizim maça kadar boştu. Demek ki hafta sonu marketlerde passolig dağıtımı olmuş ;). İslam Baba'nın dediği gibi, bereketini de götürmüş Fenerbahçe deplasmana.

Şok bir gol. Bence hata yok. Sonra Caner'in alıştığımız dellenmeleri. Elbette neden değil ama Fırat Aydınus'un yönettiği 10 maçta Caner'in 1 kırmızı (lan) 6 sarı kart görmesinin etkisi olabilir mi? Biraz. Ama dedim ya alışıldık. 

Beraberlik çabası. Her topa ayak sokan oyuncular. Kazanma isteği. Hırs. Güzel şeyler. İlk yarıda Topal'ın sakatlanma anı önemli. Dik düştüğü için hasar az gibi geldi bana. Allah korusun açı biraz yatsa ciddi sonuçlar çıkabilirdi.

İkinci yarı yine şok golle başlayayazmak. Bu defa şansın bizimle olması. Volkan'ın müthiş bir kurtarışı. Tribünlerin onunla uğraşması. Evet bu doğal. Buna dayanacak. Vatan haini yine bir derece, eşe evlada küfür yok, ya da duymuyoruz.

Aynı yardımcının vermediği iki devam kararı. Daha doğrusu verdiği iki yanlış ofsayt kararı. Evet ufak farklarla yapılmış yanlışlıklar. Ancak her ikisi de maçın da ligin de seyrini değiştirebilecek pozisyonlar. Her ikisi de hızlı oyuncuların kaleciyle karşı karşıya kalacakları pozisyonlar.
Gol?
Penaltı?
Penaltı + kırmızı kart?
Penaltı + kırmızı kart + itirazlar ve kırmızı kartlar?
Verilmeyecek penaltı itirazları ve kırmızı kart?
Kendini yere atacak oyuncunun göreceği kart?
Çoğaltabiliriz. Hepsi varsayım elbette. Ama kesin olan her iki pozisyonun da nizami olduğu.

Soru: Maç sonunda yaktın ulan bizi diyen İsmail hoca ve hakemin kucağına konulmuş "iptal/erteleme kararı bombası". Hükmen? Sıkıntılara gebe futbol.

Kuyt'un golü. Kaleci hatası yok. Defans hatası bence.

Diego'nun sakatlanması kötü elbette. Emre'nin dönüşü önemli, futbol adına. Volkan'ın kendine güveni var, geri gelmiş. Son dakikada çizgiye kadar çıkıp aldığı hava topu müthiş. Müthiş bir güven. Kaybetme olasılığı? Evet. O zaman 1 puan iyi. Kazanma olasılığı? Evet. O zaman 2 puan kayıp.

Sonuç normal. Türkiye'nin en sert deplasmanlarından birisi. Sezon öncesi puan kaybı hesabı yapacaksanız Bursa deplasmanına soru işaretini koyarsınız. Değil mi?

Kalan zor maç sayısı az. Tulum çıkar mı? Muhtemel.

Caner konusuna gelince. Yaptığı eşşeklik. Çok net. Öyle böyle değil hem de. Bunu Alves'e yapsa da eşşeklik. Özür dilemesi? Doğru tavır. Bir çok dedikoduyu keser. Başkalarını doğurur mu? Evet. Kötü niyetliyse ve özrü emirle dilediyse, en büyük ceza özür zaten. Canlı yayında, milyonların önünde. İyi niyetliyse, emir olsa da olmasa da doğru davranış. İsmail hocanın yorumu müthiş. Babacan. Bir baba, bir ağabey konuşması. Sade ve içten. Sonra ne olur? Caner'le bilinmez. O ve Emre saha içinde, Volkan daha çok saha dışında , sorun.

Önemli not. Elbette iyi bir şey ama özür dilemek aslında normal. Fakat o kadar özürsüz bir toplumuz ki özür dileyene aferin diyoruz. Rezalet :(