BEŞİKTAŞ 0-2 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA



Ne deniyor? Ligin en iyi oynayan takımı Beşiktaş. Emenike'nin ciddiyetsiz tavırları olmasa nereye giderdi maç bir düşünün. Demba Ba methiyeleri düzülürken Sow'a sallıyoruz. 8 maç 3 gol ve 8 maç 2 gol. Başlıyorum.

Kadro doğru, diziliş doğru, oyuna başlama şekli doğru. Daha ilk atakta 1-0. Alper'in topla çıkışları hep teklikeli. Geçen sezon tamamlanamayan Dynamo Trabzon maçındaki 'baskın' golle hemen hemen aynı.
Tam istenen kıvam. Öndesin, hızlı ve rakibin arkasına toplu/topsuz sarkacak ve onları pasla besleyecek ayakların var.
Ancak kaleyi bulan tüm şutlar büyük bir performans göstermeyen Tolga'da kalıyor. 2-3 fark olabilecek bir devre Ev sahibi iki kez yan topla zorlayabiliyor skoru, o kadar. Her ikisinde de Volkan sağlam duruyor.
Kötü hakem Bülent Yıldırım'ın her iki sarı kartı da doğru Olcay'ı atarken, tartışmasız. Ancak ilk yarıda Caner'e sarı kart gösterirken ikinci yarıda aynısını yapan Veli'ye kart yok. Oğuzhan'ı çeken Emenike'ye doğru sarı kart Bekir'i çeken Sivok'a kart yok. Bu nedenle son dakikada gördüğü kart nedeniyle Sivok haftaya sahada. Geçen hafta atılmayan Gençlerli oyuncu dün son dakikada galibiyet golünü attı. Bakalım Sivok haftaya ne yapacak?
İkinci yarı sarı kartlı Caner ve Emre sahada, soru işaretleri kafalarda. Hoca çıkaaaart nidaları duyuluyor. Önce Caner çıkıyor, erken mi oldu acaba sorularıyla sonra da sakatlanan Emre. Emre'nin çıkışı da kontrolü elimizde tutamamamıza neden oluyor. Bu sorun çok ciddi bir sorun. Çözülmezse sıkıntı büyür.
Emre'nin yokluğunda oyunu hızlı yönlendirecek bir yiğit çıkmıyor. Raul üstüne koyabilir mi? Evet. Bekliyoruz.
Yerine giren Sow da Emenike'ye uyuyor. Attığı da kaçırırkenki ciddiyetsizliği de aynı. Attığı golde elbette Tolga'nın sakatlığının da etkisi var. Ciddiyet çok ama çok önemli.
Ba Topal kavgası büyütülüyor. Topal'ın kafasını kolunun altına sıkıştıran Ba'nın birlikte yuvarlanışı bir de sarı kart gerektiriyor aslında.
Oyunun skora yansımadığı maçlar yaşıyoruz. Skora yakışmayan oyunlar da. Bu kadar tartışılırken hem de 'ligin en iyi oynayan' takımını hem de evinde yenip liderlik koltuğuna oturuyoruz. Bu maç şampiyonluk maçı değildi, hala da değil.
Temkinli, inanarak, hataları konuşup saygıyla eleştirerek, elbette destekleyerek, mutlaka ama mutlaka severek devam etmeliyiz. Aramızda olup sevmediklerimize rağmen hem de.
Yaşa Fenerbahçe.