2014/15 FORMALARI


Geçen sezon yaşanan büyük başarısızlık sonrasında müthiş bir geri dönüş. Çubuklu formanın zaten simge olduğunun, üzerine kuşlar, çiçekler kondurmanın yanlış olduğunun, çubuklara anlamsız efektler vermenin komik olduğunun farkına varılmış. Beyaz forma favorim değil. Mavi takıntısını anlıyor ancak desteklemiyorum. Başlıyorum.

Hepsinden önce şunu söylemeli. Formalar reklamsız falan değil. Sırtlarında kocaman bir reklam var. Ve bu nedenle kendi yaptığım dönemlerde dahi olduğu gibi bu sezon da forma almayacağım. 

Genel olarak bir hata mevcut. Türk bayrağının sol göğüste kullanılması gerekirken sağ göğüste kullanıldığını görüyoruz. Kuralda bir değişiklik bulamadım. Maç formalarına bakmak gerek.

Çubuklu. Maliyeti arttırma derdine düşülmeden, iplik boya kumaşa geçilmiş. Yani beyaz (baskıya hazır bitirilmiş) kumaşa basılan sarı lacivert çubuklar (ve elbette reklamlar) yerine bu sezon iplik boyayla hazırlanmış bir çubuklu var. Avantajı ne diye sorarsanız, hiçbir süblime çubuklu renklerimizi bu kadar güzel, bu kadar canlı gösteremez. Kumaş seçimi on numara yani. Ancak zaafı şu, eğer bir reklam olsaydı veya olursa, bu reklam forma üzerine basılarak uygulanacağı için ne yazık ki çok kötü duracak. Şimdilik bu dert olmadığı için güzellemeye devam edeyim. Model klasik adidas modeli. Şık bir model. Biraz daha beyaz renk eklenseymiş daha da güzel olurmuş. Bu kadarı kadı kızında da olur. Çubuklunun tek derdi, geçen sezon olduğu gibi, kim tarafından ve neden olduğunu bilmediğim arma deformasyonu. Fenerbahçe armasının temizlik ve saflığı anlatan beyaz çerçevesi metalik gri olmuş. Kim, hangi hadle, buna karar veriyor bilmiyorum. Konuyla ilgili bir e-postayı Fenerium'a gönderdim ancak yanıt yok daha. Gerekirse kulübe şikayet edeceğim.

Beyaz. Futbol formalarındaki ince çizgileri sevmiyorum. Çünkü futboldan çok beyzbolu hatırlatıyor. Yapacak bir şey yok. Bu forma da ipliği boyalı, yani lacivert çizgiler baskı değil. Forma dar kesim. Tombalaklar, dikkat :) Yaka olmamış. Kumaş yanlış seçim. Spor yapan adamın boğazını yaralar. Bir yanlış da düğme seçimi. Çok ucuz gözüküyor. Üzerine Fenerbahçe yazısı basmak mümkün oysa zenginleştirmek için. Bir hata da düğme rengi. Lacivert yakaya denk gelen düğme de beyaz. Oysa lacivert olmalıydı. Başka detay yok. Kişisel fikrimi söylemiştim, 5 numara.

Mavi forma. Daha koyu gözüküyor fotoğraflarda. Farkı baskıyla yapılmış olması. Ancak süblime değil. Boyalı kumaş üzerine çubuklar yapılmış. Bu renk farkı kumaşın belirli yerlerini parlatacak bir baskıyla elde ediliyor. Güzel forma elbette. 7-8 alır ama dedim ya bu mavi takıntısına ara vermekte fayda var. Sarı forma zamanı geldi zira. Formanın armasındaki renk değişikliğinde sıkıntı yok. Zira armanın iki renkli tek renkli kullanımları mevcut kullanım kılavuzunda. 

Genel olarak başarılı buldum formaları. adidas'ın etkisinin daha çok olduğu izlenimi oluştu. Geçtiğimiz yıllarda yapılan hataların bir kısmından dönülmüş, tebrikler. Özellikle çubukludaki kumaş seçimi mükemmel. Yapanların ellerine sağlık. O armanın beyazını sileni de bulacağım elbette.