ŞUNDAN BUNDAN

Uzak kalmak bazen iyi İstanbul'a. Fener'e uzağız zaten de aradan tatili çıkartalım bari. Ancak uzak kalmak cismen ancak. Akılda sürekli Fenerbahçe var, hayatım Fenerbahçe demiş miydim?


Farklı şehirlerde farklı bölgelerde Fenerbahçelilerle konuşmak ayrı güzel. Reklamsız dediler sırtında Ülker reklamı var formaların diyor birisi. Haklı, reklamsız değil çünkü. Diğeri Salih'in gidişine içerlemiş ama kiralandığından haberi yok. Diego'yu Alex'le kıyaslayanlar var doğal olarak. Zira ikisi de 10 numara ikisi de Brezilyalı. Bir tanesi okuduğu gazeteden babasına caka satıyor "Biz Fenerbahçe olarak geçen sezon toplam 400 bin forma satmışız ama Real Madrid James transferinde kısa sürede bundan fazla satmış" diyor. Ben gazete okumayı bıraktım, uzun zaman oldu.

Gazeteci demişken, Ersun hocanın antrenmanların 30 dakikadan fazla izlenmemesi isteği bazı müsveddelerde sıkıntı yaratmış. Babalarının çiftliği sanmışlar herhalde Fenerbahçe'yi. Futboldan zerre anlamayanlar performans değerlendirmesi yapacaklarmış. Sonra da abileri bir antrenman izlemeden sezon hazırlıklarını değerlendirecek televizyonlarda. Bunlar para kazanıyor bu işten. Geçiniz bu işleri, sinirlenmeye değmez. Mehmet Baransuları Rasim Ozanları spor yorumcusu olarak kabul ettikten sonra bunların bir tanesinin değeri yok gözümde (sözüm meclisten dışarı). Bu arada Ersun hocanın basın toplantısında küsen! medya mensuplarıyla nasıl bir şakalaşma içinde olduğunu gördük. Bunlara çekecekleri yeri elle gösteren adam lazım aslında.

Dönelim Fener'e. Diego nasıl bir katkı yapacak? Nasıl bir değişiklik yapacak takımda? Geçen sezon şöyle bir düzen vardı sahada;

Kaleci
Bek . Stoper . Stoper . Bek
Kesici Orta Saha
Orta Saha . Orta Saha
Forvet . Forvet . Forvet

Bu düzen hücumda şöyle şekilde değiştiriyordu;

Kaleci
Stoper . Stoper
Kesici Orta Saha
Bek . Orta Saha . Orta Saha . Bek 
Forvet . Forvet . Forvet

Kesici olarak Topal kullanılırken, diğer orta sahalar maça, yabancı sayısına ve elbette performansa göre değişiyordu Raul, Emre, Alper, Baroni, Salih arasında. Bu oyuncuların her birinin kendilerine özel karakterleri var, hem hücum hem savunma anlamında. Ama en fazla Raul, Emre, Alper kullanıldı.

Şimdi Diego'yu bir yere koyacak Ersun hoca.

Volkan
Gökhan . Alves . Egemen . Caner
Topal
Diego . Emre 
Kuyt . Sow . Emenike

olabilir. Diego'yu üçlünün arkasına tek başına çekebilir (4-2-1-3) ki bu durumda kesici orta sahayı tek değil ikili oynatabilir. Bu da tamamen beklerin aynı performansı göstermelerine bağlı ve elbette forvette kanat gibi oynayıp savunmada o kanatta savunma yapabilecek oyuncuların performanslarına.

Yarın biraz belli olmaya başlar ilk hazırlık maçı denemesiyle. Beklemeliyiz.

Geleyim diğer konuya. Çok sevinenler şunu görmediler. AYM'nin red kararının nedeni yeniden yargılama kararının zaten verilmiş olması nedeniyle tüm iç hukuk yollarının kullanılmamış olması. Yani diyor ki yeniden yargılama yapılsın hele. Sonrasında tekrar bakarız diyor. Siyasi bir manevra gibi ama anlamayan birisi dahil hukuki açıklamadan bir şey çıkartır. Kötü niyetli değilse. Tek soru şu, yeniden yargılama adil olacak mı? Türk adaletine güveniyor musunuz?

İFM'den gelen karar da tartışmaya açık. Yürütmenin durdurulması isteğimizin geri çevrilmesindeki neden taraflardan birisinin maddi tazminatı ödeme sözü. Normal değil mi? Bence normal. Zaten CL'ye katılma gibi bir umudum benim yoktu. Biraz fazla umutlandırıldığı doğrudur taraftarın, yanlıştır yapılan. Şimdi oradaki gelişmeler sonucunda olasılıklar bence şöyle;

Trabzonspor'un ceza alıp almaması (Aynı nedenle Bursaspor, Karabükspor'un ceza alıp almaması)
Yeniden yargılanmanın gidişatına göre oluşacak maddi tazminatlarımız.

Her ne olursa olsun, oyunun (CL) sahibi UEFA'nın işten bir şekilde sıyrılacağını düşünüyorum. Karar aynı kalırsa sıkıntı yok. Değişirse illa ki tazminat için başka yerlere atacaklardır topu. Misal hak etmeden giden Trabzonspor'a veya onu gönderen TFF'ye. Belki Galatasaray'a. Çok uzun bir iş. Kesin olan bir şey var bu süreçle ilgili. Düşmanlık öyle bir hal aldı ki geri dönülemez artık.

Dön hayata. seçim yaklaşıyor. Dün şunu söyledim, %100 aynı fikirde olacağınız birisi olmayabilir adaylar arasında. Ama %100 farklı fikirde olan bir tanesi var. Oyunuzu buna göre verin der susarım.

Tüm müslümanlara iyi bayramlar diler, gözlerinizden öperim :)