HEPİNİZ ORADAYDINIZ


Yemeyin, öküz öldüğü için bir birine giren ortaklar suçu karşı tarafa atmaya çalışıyor, aman diyeyim yemeyin. Zaman her şeyin ilacı, tek tek çıkacak her şey ortaya, her şey.
Cemaat de AKP de, Tayyip de Fettullah da oradaydılar, danışıklı dövüşerek bu hale getirdiler şimdi paylaşamıyorlar. Başbakanın yargıtay kararını açıklamasına '30 Mart'ı bekleyemez miydiler, zamanlamayı manidar buluyorum' demesinin tek açıklaması var, AN-LAŞ-MIŞ-LAR. Açıklanacak kararın AKP'yi seçimlerde zor durumda bırakacağını bilmeyen var mı? Fettullah çakıverdi kararın alelacele açıklanmasıyla. Açıklanması diyorum zira zaten verilmişti karar. Aynı mahkeme sürerken verilmiş olduğu gibi çünkü savunmalar tamamlanmadan verdi savcı mütalaasını, çünkü Aziz Yıldırım daha savcıyla görüşürken adresini Metris diye yazdılar. Yazılmıştı her şey, uyguladı piyonlar.

Dönelim güne. Dün yayınlanan konuşmalarda Tayyip'in çabalarını, oğlunun hakaretlerini izlediniz. Hakareti geçtim, iki kişi arasında konuşulurken olasılıktır bu tip şeyler. Önemli olan işi özü. Ne yapmaya çalıştığı Tayyip'in. Oğluna anlattıkları MAA'nın seçim sırasında ortaya koyduğu konuları kapsıyor, bazıları hariç*** Misal banka kurma. Onu da zaten içinde kalmasın diye Aziz Yıldırım'ın başkan seçildiği günün ertesinde Tayyip gazetecilere söylüyor. İşte olay bu.

Mutlaka çıkacak gerçek ortaya. Herkes tek tek verecek hesabını, Lütfi de dahil buna. Şimdilik cemaat tarafından koruma altında ama onunla da işi bitecek cemaatin. Tayyip'le bitti, silkeliyorlar, Lütfi'yi mi silkelemeyecekler, geçiniz.

Şu anda konuyla ilgili karar alan herkesin aklında bir soru işareti var. Hepsi bir acaba ile yatıp kalkıyor. Bir çoğu huzursuz, ses kayıtları her an dökülebilir diye piyasaya. Operasyonu yapanların da, piyonların da, bunlara göre karar alıp uygulayanların da. Zira vebali büyük olacak. Maddi manevi hem de. Ama bunlar maddi vebali düşünüyorlar çünkü dinleri imanları para aslında.

Aykut hocanın dediği gibi gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır, görecek kadar yaşayalım, tek dileğim budur.

*** DÜZELTME : Sevgili BlueSilence'nin uyarısıyla MAA'nın seçim öncesinde banka işini de söylediğini fark ettim. Özür dileyerek düzeltirim. MAA'nın açıklamaları linkte.