TAM BAĞIMSIZ FENERBAHÇE

Ülkenin durumuna bir bakın. Medyanın durumuna. Görmüyorsanız biraz bilgi sahibi olmak için Mustafa Hoş'un "Abluka" isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim. İnanılmaz bir baskı inanılmaz bir göz boyamayla kandırıyorlar herkesi. En son Gezi olaylarında hepimiz şahit olduk. Anlamayan varsa zaten daha fazla okumasına gerek yok.


Çok taze daha. Aziz Yıldırım'ın yabancı basına verdiği demeci, sırtını dayadıkları yere göre yansıttılar. Başbakanın medyası Turkuaz grubu konuşmada Aziz Yıldırım'ın cemaat için söylediklerini manşete taşırken başbakanla ilgili hiç bir şey söylememiş gibi yaptı. Yönlendirme için. Nitekim yargıtayın onama kararı sonrasında da Recep Tayyip Erdoğan'ın "30 Mart'tan sonra neden açıklanmadı?" açıklamasıyla müthiş bir itiraf geldi, değinen yok.

Aziz Yıldırım bugün divan kurulunda tarihe geçmesi gereken bir konuşma yaptı. Bu konuşmayı da devletin ajansı kesip yayınladı. Sitelerinde yer alan haberde (buyrun) başkanın başbakanla ilgili yaptığı konuşmayla ilgili kelime yok. Sansürün böylesi.

İşin komik tarafı sansürün alasını divan kurulu başkanı Yüksek Günay'ın da kurulda yapmaya çalışması. "O konuya girmeyelim, bu konuya girmeyelim" diye başlayan engellemeler. Yazıklar olsun demek gerek, yaşa hürmeten.

Ne olacak? Nasıl anlatılacak derdimiz? BeyazTv'ye çıkmamak yanlış karar mı? Hayır değil. Vicdana sığmaz o kanala çıkmak. Nasıl anlatacağız derdimizi? Şu olabilir mi acaba? Maç sonrasında canlı açıklamada bunlara değinilse mesela. Maçı kazandık/kaybettik bir de şunu söyleyeyim diye başlayan bir konuşma. Sesli düşünüyorum, siz de düşünün.

Davamızı kimseye anlatmaya çalıştınız mı? Elinizi taşın altına koydunuz mu? Kaç kişiyle konuştunuz? Acaba bunun için neler yapılabilir? El broşürü dağıtma mesela? Sesli düşünüyorum. Kapı kapı bırakılamaz mı bunlar? Veya Fenerbahçe'nin olmayan bir maçta dağıtılamaz mı?

Gün zor gün buna rağmen, kendi söylemiyle polisin takip ettiği, sabah kapı çalar götürürler mi dediği adam, hapis kararı onanan adam, hem cemaat hem başbakan aleyhinde konuşuyor. Yapabildiniz mi bunu? Boynunuzda ilmek olmadan yapacağınız bir şey yok mu?