KONYASPOR 3-2 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA

Ne oldu? Ben anlamadım. Sanırım hoca da anlamadı. Kötü oyuncu değişiklikleri, takımın oyunu bırakması üst üste geldi. Dakika 76, skor 2-0 lehimize. Dakika 90 skor 3-2 aleyhimize. Ders çıkarırsak iyi. Yoksa sıkıntı.


Mert
Topuz . Bekir . Yobo . Hasan Ali
Baroni . Emre
Alper
Kuyt . Emenike . Sow

Rakibin ilk yarıda topla oynama oranı % 32. Yani top bizde. Sonucunda yaratılan pozisyonlar ve attığımız goller var.

Emre'nin takımı yönetmesi güzel, Alper'in topu ve takımı ileri taşıması güzel, Emenike'nin fark yaratan hız ve çabukluğu enfes. 2-0'ın hemen gelmesi ve rakibin yanıt verememesi rehavete sokuyor takımı. Emeniki'ye yapılan net penaltının verilmemesi, Alper'e yapılan penaltının lütfen verilmesi, Alper'in yapmadığı faul nedeniyle aldığı sarı kart. İlk yarı sanırım sadece takım değil tüm camia rehavete girdik.

İkinci yarıda da aslında penaltıya kadar çok sıkıntı yok. Durağan tempo, zaman geçirmeye, süreyi tamamlamaya çalışan bir takım. Penaltıya kadar çok sıkıntı yok, dediğim gibi. Salih'in dengesiz çıkışında kaptırdığı top sonrasında gelen penaltı. Emenike'yi 2 rakibin sıkıştırıp indirmesine devam diyen hakem, Topuz'un pozisyonuna hem penaltı. Ona da tamam. Mert güzel kurtardı.

Öncesine bir gideyim. Alper-Salih değişikliği doğru mu tartışılır. Sanki Emre veya Baroni çıksa daha mı doğru? Salih'in geri çekilmesi, Baroni'nin Emre'nin yanına çekilmesi. Denge bozuldu. Ve Kuyt Webo değişikliği sıkıntıyı arttırdı. Penaltıyı kurtardı Mert. Ama sonrasında sol kanadımızda ceza alanı içinde bomboş kalan 2 Konyalı'yı engelleyemedi. Merkez kademeye kayan Hasan Ali'nin boşluğunu dolduran olmadı.

Sonra kırılma noktası geldi. Emenike'nin kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyon, evet. Kaçırma lüksün yok ama kaçırdın. Burada döndüğü kesinleşti sanki maçın. Sonra 2-2. Eli kolu titreyen oyuncular. Konyaspor'un inancının artması. 3. golü konuşacak bir durum yok.

Elde ne var ona bakalım. 34 haftalık bir mücadelenin ilk cephesinde yenilgi var. Yenilgisiz şampiyon olamayacağız bu da kesin. Salzburg maçında defanstaki sıkıntıdan bahsetmiştim, sürüyor. Daha sürecek gibi. Alves'in Türkiye'de yaptığı ilk 2 faul sonrasında kırmızı kart görüp takımdan uzak kalması bu süreci sanırım uzatacak gibi. Arsenal maçı çok önemli, gol yememek lazım.

Maçta gözüme batanlar var bir de. Mert müthiş. Emeni ke çok ciddi fark yaratacak. Sow'u merkeze daha yakın oynatmak gerek sanırım. Nitekim sistemle ilgili bir iki değişiklik lazım bence. Ama daha ilk haftadan insanları asmamak ve sakin olmak gerek.