FENERBAHÇE 3-1 SALZBURG, MAÇTAN SONRA KISA KISA

Önce çok üzüldük Selçuk Yula'ya. Galibiyet de tur da an dindirmez acıyı, kimseyi de geri getirmez. Artık biz onsuzuz, o sonsuz.


Maça gelelim. Tribünler ben hariç tam kadro. Sahada ise Emre eksik. Eksikliği fark edildi mi? Özellikle 2. yarıda evet.

Volkan
Topuz . Yobo . AIves . Kadlec
Raul . Baroni . Topal
Kuyt . Webo . Sow

Gol yememek tur demek. Kendi evinde müthiş bir taraftar önündesin. Rakibin ilk atağı gol oluyor. Sıkıntı. Kademe hatası var. Kadlec ters kademeye yetişemiyor. Evet Alves'e müdahale var ve normal şartlarda faul olmalı. Ama defans oturmuş değil. Nitekim özellikle 2. yarıda turun gideceği kadar pozisyon var. Sadece Gökhan'ın eksikliği değil sorun. Uyumsuzluk var, zaman tanımak lazım elbette ama Cuma günü çekilecek kuralardaki rakipleri biliyorsunuz.

Defansın uyum sorununun aksine orta saha ve forvetin müthiş uyumundan da bahsetmeli. Goller ve hazırlanışları enfes. Rakip kaleci kurtarış yapamadan 2 gol yedi. Raul'un müthiş tecrübe, kabiliyet ve tekniğinin yanına Baroni'nin ve Kuyt'un oyun zekalarını ve elbette Sow'u Webo'yu ekleyince müthiş bir ofans hattı çıkıyor ortaya.

Defansın uyumsuzluğuna sistemin ve oyuncu yapısının getirdiği defansif zaafı da eklemek gerek. Sow, Webo ve Kuyt'u aynı anda oynatmanın bedeli bu. Hele bir de oyunu defansif yönde Topal'la birlikte tutan Raul sakatlanınca durum daha da sıkıntılı oldu. Ben sayamadım 2. yarıda rakibe verdiğimiz net gol şanslarını.

Çok yerinde hamleler yapan Alves, Topal ve müthiş oynayan Volkan'ın çok emeği var skorda. Ama yukarıda belirttiğim gibi Sow, Webo ve Kuyt'u aynı anda oynatmanın yol açacağı sıkıntıları sık sık göreceğiz gibi. Gökhan'ın dönüşü ve Kadlec'in uyum sağlaması bu sıkıntıyı azaltacaktır ama bu sezonu en az gol yiyen takım olarak bitirmemiz zor gibi.

Döndüm başa. Selçuk Yula artık yok. Bugün maç önünde, sonunda ekranda görecekken, görmeyi beklerken bu duruma düştük. Onu sevmemizi sağlayanlar teker teker ayrılıyor aramızdan ama hayat sürüyor. Unutmadan tekrarlayayım ve hayata döneyim; önce Fenerbahçe.