FENERBAHÇE 4-1 GENÇLERBİRLİĞİ, MAÇTAN SONRA KISA KISA


Sahayı çok iyi parsellemiş bir rakip karşısında iyi işlemeyen bir sol kanat ve hızlı ve ileri oynayamayan bir Fenerbahçe. İlk yarının genel açıklaması bu. Kötü oyuna rağmen kaleyi bulan ilk ve tek şutta golü yapmak, şans mı? Değil tabi, beceri bunun adı. O açıdan sağ ayakla yapılabilecek en iyi tek vuruş.

Neden kötüydük peki ilk yarı? İlk etken rakibin oyunu elbette, haklarını vermek gerek. Sonra top kayıpları, özellikle Hasan Ali'nin hatalı pasları ve onunla Stoch'un paylaştığı sol kanadın işlememesi. Merkezdeki oyuncuların suya sabuna dokunmayan oyunları. Ve elbette bizi buna zorlayan rakip. Kıpırdanmamıza neden olan Yunus Yıldırım'ın üst üste hatalı kararları. Evet penaltı değil bence de. Yerden sekip ele geliyor top. Açıklama makul bence ama merakım şu, aynı pozisyon kale çizgisi üzerinde, kaleye girmekte olan bir top için geçerli olsa karar ne olacak? Soru işareti değil mi? 
İlk yarıda işleyeme Hasan Ali - Stoch kanadını işler hale getirmek için Stoch-Kuyt bölge değişiklikleri işe pek yaramadı. Aynı şekilde Baroni'nin Topal ile Raul'un yanına gelmek zorunda kalması da. Olmadı, tutmadı oyun ilk yarıda.
Ve ikinci yarıda kıpırdanma. Rakibin biraz da skoru tutmaya yönelik kontrollü oyun çabası. Üzerine gidip aynı Orduspor maçında olduğu gibi oyunu rakip yarı sahaya yığmamız. Raul'un ilk golü, bu gole müthiş katkısı olan Sow'un oyuna hızlı başlaması. Galibiyetle birlikte hem takımın hem taraftarın maça daha da fazla asılması. Hasan Ali'nin ikinci yarıdaki müthiş performansı. Kuyt'un ve Sezer'in golleri. Sow'un gerçek röveşatası ve kalecinin müthiş kurtarışı. 
Tekrarlıyorum, 4-2-3-1 sürüyor ve bu kadronun mimarisi Alex için yapılmış, çok net. Baroni bunu sağlayabilecek mi, sağlarsa standardı olacak mı? Kritik sorular bunlar. Ve kulübeden katkı yeterli mi? Sezer şimdilik kulübeden gelip gidişat değiştirecek tek futbolcu gibi duruyor ki ben Aykut Hoca'nın onu artık ilk 11'e de sokacağını düşünüyorum. İdeal kadro ve diziliş yeterli mi? Yoksa yine bir şanssızlıkta (3 kilit oyuncunun aynı anda sakatlanması) tepetaklak olacak mıyız?
Bir not da Aykut Kocaman'a, duruşu, konuşması, yaptığı her şeyle, kendisiyle neden gurur duyduğumu her seferinde tekrar kanıtlıyor. Teşekkür ederim.