BORUSSIA 2-4 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA

 
Geriye doğru gidiyorum.

İki gece sonrasında yatağımda rahat bir uyku, huzur. Maç yorumlarını sinirlenmeden veya daha az sinirlenerek izleme, rahatlama.  Galibiyet, nefes alma. Bol gol, kaymaklı kadayıf. Yine mi stres diye düşünenlerin kulağımı çınlattığı andan gelen 4. gol, maçın bittiği an. Tam tamam derken bir uyku anında gelen rakibin ikinci golü, stres.  Topal'ın çok da oyuna girmediğini düşündüğüm bir anda yaptığı müthiş asist asisti, mutlulukla karışık utanç. Geri çekilme yüzünden rakibin bol pozisyon bulması, istikrar. Volkan ve Gökhan'ın canla başla ikinci golü yememe çabaları, inat. Bir Avrupa deplasmanında devreyi hem de geriden gelip önde tamamlama, umut. Çok çalışılmış pozisyonların değil de maç içinde futbolcuların bireysel özellikleriyle atılan iki uzak mesafeli müthiş gol, bazuka. Maçı domine edip kaleyi bulan ilk topta yenen gol, hüzün. Kornerlerde beklerin yer değişikliği sonrasında defansın dengesiz yakalanmasının çaresi nedir diye düşünürken bu nedenle yenen gol, düz tabanlık. Tam kendisini bilen, kontrollü bir deplasman takımı gibi sahaya yayılan takım, umut. Galibiyetin nefes almamıza, kötü sonucun sarsıntıyı arttırmasına neden olacağı bir maçın başlama vuruşu, stres.
Alex olmadan da 4-2-3-1 çıktı Kocaman sahaya, Forvette Sow çok yalnız kaldı ama müthiş mücadele verdi. Kısa bir süre de olsa Kuyt ile yer de değiştirdi hatta. Çok çabaladı ama golle buluşamadı. Caner müthiş oynadı, Stoch'un onu kesmesi için olağan dışı bir şey olması gerek. Olağan tek çare Caner'in kontrol edemediği saldırgan yapısı sonrasında görmesi muhtemel kart. Kuyt aklıyla oynuyor ama orada arkada bir Topuz var, unutmamalı. Hatta Topuz'un Alex'in yokluğunda yerinde oynayan Baroni'yi tehdit etmesi gerek, Kayseri'deki mevkisini. Defans sallantıda. Gökhan ve Volkan toparladı. Yobo neden oynamadı bilemiyorum, oysa rüyamda onun attığı bir golle 3-1'lik bir galibiyet görmüştüm :) Egemen ve Bekir'den birisinin yerine aklını da kullanabilen bir stoper gerek, elde Yobo var uygun olan. Hasan Ali performansını arttırıyor alıştıkça çubukluya. Yan toplardaki alan ve adam paylaşımı nedeniyle yenilen iki gol sıkıntılı. Sadece yenilen goller değil, yenilmeyen gollerde de verilen ciddi pozisyonlar var. İkinci golde ceza alanına tek başına giren bir forvetin yakınında stoper değil kademeye girmeye çalışan Raul'un olması düşündürücü. Hasan Ali'nin kademeye girmedeki sıkıntısı, diyelim ki stoperlerden birisinin diğer forvete yönlemesi var ama ikinci stoperin rakibi bu kadar rahat bırakması ciddi sorun. İsim vermiyorum zira Bekir'le Egemen'in paylaşımı nasıl yaptıklarını bilemem. Her ne kadar sol stoper Egemen olsa da. 
Sonuç olarak intihar etmezsek camia olarak, bu grubun liderini Marsilya'daki maç belirler. Ligle ilgili yorum için çok çok erken.