FENERBAHÇE 3-0 ANTEP, MAÇTAN SONRA KISA KISA

 
Skor net. Goller organize, rastlantı değil. Verilen bir sürü pozisyon dikkat çekici. Yobo-Egemen uyumsuzluğu hat safhada. Kadınlarımız, kızlarımız ve çocuklarımız hem destek verdiler biraz zarar verdiler. Başkanın anons yaptığı, yapmak zorunda kaldığı durumdan bahsetmiyorum, onu ayrıca yazmak niyetindeyim. Sahaya atlayan genç kızdan bahsediyorum. Acaba boyu uzadı mı? Uzadıysa bile cezalı maçta ceza almamıza neden olabileceğini düşünmemiştir sanırım.

Sahaya dönelim. İlk kez bu şekilde oynadık.
Mert
Gökhan . Yobo . Egemen . Hasan Ali
Topuz . Selçuk . Topal
Sow . Kuyt . Krasic 
Tabi diziliş saha içinde böyle kalmıyor. Oyuncu karakterleri her şekilde etki ediyor dizilişlere. Topal attığı gole kadar sahanın en etkisiz oyuncusuydu bizim adımıza ama açılış golü ona nasip oldu. Biraz elle karışık oldu ama vücuttan ele seke top yorumuyla nizami bir gol haline dönüştü. Karışık bir kural ve hakemin yorumuna bırakmak gerekiyor. Zor durum işte. Böyle bir gol yesek bu kadar rahat yorum yapar mıydık onu düşünmek gerek. Empati ;)
Yemediğimiz gol pozisyonları çok önemli. Sanırım 5-6 defa karşı karşıya bıraktık rakibi Mert'le. Mert bu pozisyonların tamamında müthiş kapadı açıyı ve hepsine müdahale etmeyi başardı. Volkan'dan sonra Mert'te de yanılacağım inşallah :) Bugün tamamını kurtardı peki ya maç berabere giderken birini hatta ikisini yese ne olacak durumumuz? Defanstaki uyumsuzluk gözler önünde. Sol kanadımızdan gelen ortada penaltı noktası üzerinden rahatlıkla kafa vuran bir rakip varken, sağ stoper rakibin önünde, sağ bek rakibin arkasında. Aslında rakip iki stoperin arasında kalmalı, kademede sıkıntı var yani.
Baroni'nin oynatılmamasının nedenini bilemem, sorgulamam. Ancak sağlam ve 18'deyse orta üçlünün göbeğinde Topuz'la birlikte en fazla hücum oynayacak oyuncu o. Kocaman'ın kafasındakini anlayamıyorum tam olarak. İşi zor elbette. Alex sorunundan daha fazlası takımın topu ileriye taşıyamaması şu anda. Antep maçı kolaylıkla atlatıldı. Verilen bu kadar net pozisyona rağmen.
Spartak maçında yemeden atacağımız tek gol bizi gruplara taşıyor. Antep maçının yarısı kadar pozisyon versek bile ciddi sıkıntı yaşayabiliriz. Dikkat etmek gerek. Bu arada lütfen iki maçı iki rakibi birbiriyle kıyaslıyorum sanmayın. Her maç kendine özel her rakip kendine hastır.
Son olarak Kadıköy'de daha fazla saldıran bir takım görmek arzusundayım. Bunun da hem Topal hem Selçuk'un yani iki defansif orta sahanın aynı anda oynatılmasıyla olabileceğini sanmıyorum.