FENERBAHÇE'Yİ SEÇİN


90'lar. Şampiyon olmuş takımın göz bebekleri, kralımız ve imparatorumuz, çok sevdiğimiz büyük başkan tarafından afaroz ediliyorlar. Şampiyonluk sevinci yaşayamadan, Aykut'umuzu Oğuz'umuzu gönderiyor başkanımız. Kan ağlıyor yürekler. O dönem Uzanlar'ın elindeki İstanbulspor da büyük transfer bombasını patlatıyor, sarının yanına lacivert değil siyah oluyor formalarında. Ertesi sezon, İstanbulspor bizi konuk ediyor İnönü'de. Öyle böyle bir izdiham yok stadyumda. Birkaç dost, İmparator ve Kral için de gidip, kapıda kalıyoruz, bilet yok elde. 

Kral galiba sakatlığı yüzünden kadroda yok, İmparator koridorda ısınıyor, tepki olur mu diye çekiniyor, haklı. Sonra sahaya çıkıyor, boşa çekindiğini görüyor. Sırasını hatırlamıyorum ama kapalı, numaralı, eski açık, yeni açık, sırayla çağırıyor imparatoru tribünlere. Gözler yaşlı tabi. Sonra evet hemen sonra bütün tribünler, demin kucakladıkları imparatorlarını onlardan ayıran başkanlarına Ali Şen'e sunuyor sevgisini, "Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon" mottosu inletiyor eski Mithatpaşa'yı. Fenerbahçeli Fenerbahçe'yi seçiyor, sevdiklerinden birisini diğerinden ayırmıyor. Olgun davranıyor.
Uzun zamandır bir Alex de Souza Aykut Kocaman çekişmesi sunuluyor bize. Doğru yanları vardır belki. Olanları bir şeye bağlamak isterseniz bağlarsınız. Sonuçta insan inanmak istediğine inanır. Ama Aykut Kocaman'ın da söylediği gibi gerçeklerin bir gün ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. Sıkıntı burada değil. Sıkıntı özellikle sosyal medyada, birisine tapıp diğerini yerin dibine sokma çalışmasına girenler ve karşı fikirdekilere dahi küfür edenler. Ben utanıyorum izlerken, tüylerim diken diken oluyor.
Fenerbahçe 1907 yılında kuruldu. Bu süreç içinde, taraftar sayısını arttıran, kupaların gelmesini sağlayan, başarılara ortak olan bir sürü sporcusu oldu. Her biri kendi zamanının ve hatta tüm zamanların efsanesi oldu. Ama hiçbiri Fenerbahçe'den daha büyük olmadı. Aksine hepsi, geldikleri efsane mertebesine Fenerbahçe sayesinde yükseldi.
Söylemek istediğim şu. Öncelikle bugünleri bekleyip, milleti gaza getirenleri, belki olmayan belki de büyütülmeyecek bir işi buralara getirip sonrasında kıs kıs gülenlerin oyununa gelmeyin. Ve daha da önemlisi, birisini seçecekseniz Fenerbahçe'yi seçin. Ne Alex ne Kocaman ne Lefter ne de Aziz Yıldırım. Hepsinden daha önce gelen bir şey var, Fenerbahçe. Fenerbahçe'yi seçin.