FİNALLERİ OYNAYAMAMA YALANI


Evet bu ülkede son hafta şampiyonluğu kaptıran sadece bir kulüp var futbolda, Fenerbahçe. Hem de aynı teknik direktör, aynı başkan ve bazı aynı oyuncularla ve 5 yıl arayla. Her ikisini de nasıl kaptırdığını biliyoruz. Ülke futbol tarihine kapkara bir sayfa olarak geçen bir Denizlispor maçı ve belki de tarihimizde rakibi hiç o kadar ezmediğimiz kadar ezip de kazanamadığımız bir Dynamo maçı. Ve her iki maç da, başkanımız esirken, büyük bir iftirayla karşı karşıyayken gururumuzdur temizliğimiz açısından. 

Bu finalleri oynayamama yalanı da pompalanıp gidiyor. Bakalım mı oynayabilmiş miyiz şampiyon olduğumuz sezonlarda finalleri? Ya da nasıl şampiyon olamamışız?
2011'de şampiyonuz. Finali oynayamadınız diyenler, ligin ikinci yarısındaki 17 maçın 16 tanesini kazanıp sadece 1 beraberlik aldığımızı görmezler. Tam 17 final oynamışız, 17. 2010 yukarıda yazılı. 2009'da oynadığımız tek final Türkiye Kupası. Mevzu o değil zaten. Nitekim orada da herhangi bir şey iddia edecek halimiz yok. 2009 Aragones sezonuydu. 2008 Zico'nun ikinci sezonu, Galatasaray'a Ali Sami Yen'de yenilip geçildiğimiz ve şampiyonluğu kaptırdığımız yıl. 2007'de şampiyonuz, Ali Sami Yen'e şampiyon apoletiyle gittiğimiz sezon. Şu meşhur sulu maçın sezonu. 2006 da yukarıda bahsedilen sezon, utanç sezonu. 2005'de Kadıköy'de Galatasaray'la finali yapıyoruz, beraberlik bize yetiyor ama kazanıyoruz. 2004'te finali Denizli'de yapıyoruz. 2003'te final yok. Keza 2002 de 6-0 dışında unutmak istediğim bir sezon. 2001'de yine Galatasaray'la Kadıköy'de final yapıyoruz, 2-1 galibiz. Sonra sezonun son maçında galibiyet lazımken deplasmanda Samsun'u 3-1 yeniyoruz. O sırada başlayan Galatasaray Dynamo maçı, bizim beraberliği yakalamamıza kadar 4 oluyor. Daha önceki yıllara da bakabiliriz elbette. 96'da Dynamo deplasmanı var, şu Nasıl Koydu Aykut Kocaman? maçı. 89'da Kadıköy'deki 2-1'lik Beşiktaş galibiyeti var finalleri oynayamayan takımın. 
Siz bakmayın milletin yazdıklarına. Aslında bakın da bunları yazanlar kimler onlara bakın? Sezon boyunca UEFA sopası, şike iddiaları haberlerini yapanlarla kıyaslayın bakalım adresler aynı mı olacak? 
Ama hepsini bırakın, şunu unutmayın; 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü maça çıkacak takımlarından bir tanesi zaten şampiyon olarak yerini alacak yeşil sahada. Maç bittiğinde şampiyon mu kalır yoksa başka bir sonuç mu olur, onu bilmek elbette mümkün değil. Ancak şunu unutmayınız, kurtuluş savaşını veren bu çocuklar her yerden gelen desteği yanına alarak mücadelesini sürdürenlerden farklı olarak her iki kupanın da birer kulbundan tutmuş durumda. Bu takım zaten şampiyon, gerisi de boş laf.