Denizli 0-1 Fenerbahçe

Şampiyonluğumuzun çalındığı şehirdeyiz yenide. Hırsızlıktan sonra oynadığımız iki maçta da yenememişiz Denizlispor’u. Hırsızlık gününün başkanı hala başkanı, konfeti ve tüm tribün organizasyonun sorumlusu menajer spor yazarlığı yapıyor, hakem hala hakem, sonraki maçlarımızda yaptıkları unutulmamış durumda.

Kalede Volkan, Lugano’nun yerinde Yasin yanında Edu, sağda Gökhan solda Carlos, defansın hemen önünde Selçuk Aurelio ikilisi, orta solda Uğur, orta sağda Deivid, kart cezalısı Alex’in yerinde Ali ve forvette Semih. İlerleyen dakikalarda Uğur Vederson, Ali Kazım Semih Appiah değişiklikleri olacak.

Saldır Fenerbahçe
Maça baskıyla başlıyoruz. Deivid sağdan kesiyor, Semih istediği gibi vuramıyor. 6’da Uğur soldan kesiyor, Carlos’un şutunu Souleymanou kurtarıyor. 14’te Aurelio ile deniyoruz şansımızı, yakın mesafeden şut yandan avutu boyluyor. Bir dakika sonrasında Deivid’in nefis şutunu kaleci Souleymanou aynı güzellikte kurtarıyor. 22’de Ali’nin şutu da Souleymanou’dan dönüyor sonra Semih’e çarpıyor ama bir kez olsun şans bizden yana olmuyor, top yandan avuta çıkıyor yine.

Ve Gol
Souleymanou, 24’te Selçuk’un şutunu da kurtardıktan sonra 35’te galibiyet golünü buluyoruz. Sağ kanattan kullandığımız köşe vuruşunda defansın uzaklaştırmaya çalıştığı top Uğur’un önünde kalıyor, bu oyuncumuz şut çekecek gibi yapıp nefis bir orta kesiyor, arka direkteki Yasin, topu kafayla ortaya indiriyor. Ali’nin kafa vuruşu da takımımızı 1-0 öne geçiriyor. Bu gol devrenin de skorunu belirliyor.

İkinci Yarı
Galibiyeti korur bir anlayışla sahadayız. Ev sahibi ise bundan yararlanmak ve en azından beraberliği sağlamak istiyor. İlk dakikalar orta saha mücadelesi olarak geçiyor. 58’de Carlos soldan getiriyor topu. Pasında topla buluşan Uğur top Semih’e aktarıyor. Semih’in sert şutu üstten avuta gidiyor. 63’te Volkan, Yasin’in ters kafa vuruşunu sonra anda kornere çeliyor. Maçın kalan kısmında kontrollü oyunumuz sürüyor. Denizlispor’un 85’te ofsayttan attığı gol geçerli sayılmıyor, ilk yarıda Ali’yle bulduğumuz golle 3 puanı alıp dönüyoruz evimize.
Fenerbahçe Dergisi Ocak 2008