GALATASARAY 0-0 FENERBAHÇE


www.fenerbahce.org



2001/02 sezonunda Kadıköy'de oynadığımız derbiden bu yana (Rapaic'in füzesi) ilk kez bir Galatasaray maçında çubuklu forma ile yer alamadık sahada. Nedeni hakemmiş, her iki takımın formalarının sırt kısmı sarı olduğu için kural gereği ev sahibi takımın istediği olmuş. Bakalım ligin ikinci yarısındaki maçta biz çubuklu rakip deplasman forması giyecek mi? 

Altay
77 . Lemos . Tisserand . 88
Gustavo
Ozan . Sosa
Deniz . Thiam . Valencia

gibi bir diziliş. Farklı görevler. 

Stoperler adam adama oynamıyor, değişiyorlar. Ancak kolay yer kaybediyorlar. Arda'nın kafa vuruşundaki dağılmamız gibi. Şansımıza köşeyi bulamadı. Falcao'ya gelseydi, kötü sonuçlanabilirdi adımıza. Bunun dışında Tisserand'ın bir elle oynama pozisyonu var. Nasıl oldu da kırmızı göstermedi Ali Palabıyık, inanması zor. Gereksiz bir risk.

Bekler kötü değillerdi. Ancak 77'nin performansı önündeki Deniz yüzünden vasatta kaldı. Gustavo büyük oynadı, Ozan da. Sosa, erken gördüğü karttan ötürü bence, ne yazık ki bekleneni veremedi. 

Thiam ve Valencia vasatta kaldılar. Deniz ise beklediğim üzere kötüydü. Acilen vazgeçilmesi gereken bir oyuncu. 10 numara oynarsa, kafasına göre takılırsa mutlu olur. Onun mutluluğu mu yoksa Fenerbahçe'nin başarısı mı? Buna hoca karar verecek. 

Samatta nasıl? Çok anlaşılacak bir maç değil onun açısından. Lakin topu istemesi, atılan topları doğru hamlelerle karşılaması çok iyi. Çok ihtiyaç olduğundan mıdır bilemedim ancak büyük katkı sağlayacak gibi Tanzanyalı. 

Hakem çok ön plana çıktı. Verdiği vermediği fauller ve kartlarla maçın önüne geçti. Standardı yoktu. Misal Lemos'un Falcao'ya yaptığı bir faul var. Rakip topu göğsüyle almak isterken arkadan sırtına hamle ile dengesini bozuyor Lemos. Palabıyık da veriyor faulü. Doğru karar. İkinci yarıda Ozan topu göğsüyle önüne almak istiyor. Bu defa Marcao Ozan'a arkadan müdahale ediyor. Aynı hakem takımlar farklı karar farklı. Faulü verse pozisyon yeri olarak sarı kart da göstermesi gerekebilir. Gerçi Marcao kolay kolay kart görmüyor, dokunulmazlığı var. Ama faul kesin. Vermiyor Ali Palabıyık. Benzer pozisyonlar farklı kararlar devam ediyor. Luyindama ceza alanında Valencia topu alacakken hamle yapıyor. Topa değmeyi başarıyor ancak top ayağıyla Valencia'nın bacağı arasında kalınca Valencia dengesini kaybediyor. Devam kararı doğru. İlerleyen dakikalarda, Gustavo kayarak Diagne'ye giden topa müdahale ediyor. Topa değmekle birlikte hareketinin tamamlanmasın Diagne'nin dengesinin kaybolmasına ve düşmesine neden oluyor. Top iki oyuncunun ayağı arasında. Farkı yok pozisyonların. 


Bunların dışında Tisserand'ın pozisyonunda verdiği bir faul var, evlere şenlik. Deniz'in kafasına dirseğiyle vuran Marcao, dokunulmazlıktan yırtıyor yine. Aynı Marcao'nun Sosa'nın ayağına basmasını da es geçiyor Palabıyık. Luyindama'nın Ferdi'nin koluna basması ceza alanında. Kontrolsüz davranış. Kasta bakmadan penaltı ve kırmızı olmalı. Luyindama'nın ilk yarıda Thiam'a bir dalışı var, bomba. Faul bile verilmiyor. Tek ayak topa tek ayak Thiam'ın ayağına vuruyor. Var babam var. 

Maçın sonunda Terim isyan ediyor sarı kartlara. Verilmeyenleri elbette unutacak ama verilenlere de bıdı bıdı edecek. Onu çekme bunu çek. Kafa bu işte.