ANTALYA 2-2 FENERBAHÇE, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org

Maçtan sonra ve sezon bittikten (kupa kaldı) sonra kısa kısa demek daha doğru. Ligin (bence) en iyi topunu oynarken bu hale gelmek, hem de kısa sürede. Sebep çok, sayarız. Ama şampiyonluksuz geçen yıllara bir çentik daha atıyoruz. Tarihin en uzun dönemi olabilir. Çözüm belli, anlatacağım.

Kadro, taktik, diziliş, performansı geçtim. Bu maçta bile ince ince doğrayan hakemler var. Hala ve daima. Kiminle mücadele ettiğimiz belli değil. Camia içindekilerden başlayıp federasyona, hakemlere, siyasete. Nasıl spor denir buna? Rakip belli değil. Bizim yaptığımız hataları da ekleyince, sonunu getiremedik işte sezonun. Biz hatasız olsak gelir miydi? İki satır yukarıdan başlayın tekrar okumaya, gelmezdi. Başka bir oyun içindeyiz. Piyon olmamak gerek. Çaresi belli, anlatacağım.

Hocasız, moralsiz (hafta içinde yenilen yemeğe rağmen), ligin alt sıralarındaki takımlara puan vermekle ünlü bir halde, son dakikada kurtarılan bir puanla ayrılmak sahadan. Acı. Nitekim hemen ertesi gün Ersun Yanal'la yolları ayırmak, son kez kupa maçında takımın başında olmasına izin vererek. Çare belli.


  • Mevcut futbolcularla karşılıklı sözleşme feshi.
  • Fesih yapılamayanlara önümüzdeki sezon altyapı takımlarıyla mücadele edileceği bilgisi verme.
  • Altyapıdan çıkarttığı oyuncularla ünlü bir kulübün altyapı kurucusu, yöneticisi her kimse, önümüzdeki sezon transfere ayrılacak parayı verecek şekilde sözleşme imzalama.
  • Altyapı takımlarından bir seçme ile önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadele edecek kadroyu oluşturma. Bunun için de bu sezon kalan maçlardan azami şekilde yararlanma.
  • 2020-2021 sezonunda belki yabancısız, belki yıldızsız bir kadroyla mücadele etme. Takımın başına altyapıyı teslim ettiğiniz kadroyu koyma. Bu kadro seneye küme düşebilir, herkesi uyarma.
  • Başkanın çıkıp durumu izah etmesi. 

Bu oyunda piyon olmak yerine kendi kurallarımızı koyuyoruz, Fenerbahçe'nin uzun dönemdeki geleceğini planlamak adına kısa dönemi riske ediyoruz. Küme düşebilir, düşersek hemen çıkamayabiliriz. Taraftarlardan sabır, sükunet ve elbette destek bekliyoruz. Küllerimizden yeniden doğacağız. Sabır, zaman ve güç verin.