FENERBAHÇE 3-2 MALATYA, MAÇTAN SONRA KISA KISA


www.fenerbahce.org


Önce Fenerbahçe. Bunu söyleyebilen hatta uygulayabilen başımın tacı. Ve hemen sonra Fenerbahçe her zaman çubuklu giymeli. Deplasmanda hakkın mı yok, peki Kadıköy? Neden çubuklu değil? Ve bu kadro çok zayıf. Kazansak da zayıf. Ne yazık ki.

Çok önemli galibiyet. Hem de çok. Skora bakınca kıl payı kazanılmış, istatistiklere bakınca fark olmadığına şaşırılmış bir maç. Belki de sezonun 90 dakikayı düşününce en mücadeleci en verimli maçı. Belki değil hatta, en mücadeleci en verimli maçı. Lakin eksik hala çok.

Volkan
Isla . Roman . Sadık . Hasan Ali
Topal
Dirar  Benzia Ekici Ayew
Soldado

Kadro bu. Dirar Benzia ve Ekici duruma göre Topal'ın hemen önüne yanına diziliyorlar. Yanal, hücum halinde açılan stoperlerin arasına yine Topal'ı koyuyor. Bu defa hücum şekli 3-6-1 benzeri bir hal alıyor. Benzia yetkili ama etkisiz. Dirar güçlü. Ekici güçsüz ama etkili. Ayew var mı yok mu belli değil. Stoper sorunu tavanı delmişken Reyes'i yollamış olmak acayip. Roman otur sıfır, yediğimiz her iki golde de hatalı. İkincisinde hatasına ortak olanlar var. Birisi Sadık. Ama beklemediğim şekilde iyi, takımın en iyisi belki de. Volkan eski Volkan değil, yavaşlamakta her geçen gün. Karar verme sorununun yaşıyla alakası yok, hep var olan bir defosu zaten. Ama her şeye rağmen kırılma noktasında önemli bir kurtarışlar takımı oyunda tutmayı başarıyor. Isla iyi, Hasan Ali iyi, Soldado iyimsi ama yalnız.

Ali Palabıyık kötü. Hem hakemliği hem karakteri. VAR'a bakmasına rağmen vermediği penaltı, çıkan kavgada burnunun dibinde yumruk atan oyuncuyu cezalandırmamak, ev sahibi takıma, taraftarına meydan okuma adına hatalı karar ve kartlar. Deplasman takımın dövebilir, isyan edebilir, sorun yok. O da Fenerbahçe'yi çok seven hakemlerden.

Ve kadro. Hem birbirini tamamlama özelliği olmayan hem de eksik bir kadro. Acilen stoper acilen orta sahaya bir akıl lazım. Ve kaleci. Bitmekte olan Volkan'ın arkasında panik transferi Harun ile pişsin diye kenarda oturttuğumuz Berke.

Kalan 15 maç, alınması gereken 45 puan. Kaçını alırız? 16-20 arası alırsak küme garanti. Çok acı ama ilk hedef küme. Sonrasını Yanal'ın planlaması gerek. Kibirli Fransıza bırakılmamalı.