DIRK KUYT




Örnek oyuncu, örnek insan. Son kez çıkıyor yeşil sahalara. De Kuip'te 27 Mayıs'ta eski takım arkadaşları, hocaları ve tribündeki on binlerle birlikte vedasını yapacak. Ben hayatımda sadece Schumacher'in jübilesine gittim. Atlético Madrid ile İnönü'de oynanan, ışıkların kesildiği, jübile sahibini gol yedirerek veda ettiğimiz, Aykut Kocaman'ın resital sunduğu, 3-3 biten maçtı (4 Haziran 1991). Bu defa da Kuyt için Rotterdam yoluna koyuluyorum. 27 Mayıs'ta bir kez daha ama bu defa sadece onun için tribündeki yerimi alacağım.

Kariyeri Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahçe, Feyenoord arasında geçmiş. İlk lig şampiyonluğunu bir başka Hollandalı Pierre van Hoijddonk gibi Fenerbahçe'de yaşamış, Fenerbahçe'yle bir Türkiye Kupası bir de Süper Kupa kazanmış.

Daha sonra Feyenoord'un yıllar sonra gelen şampiyonluğunda büyük rol oynamış. Hatta şampiyonluk maçında oyuna sonradan girip yaptığı hat-trick sayesinde 3-1 kazanılan maça kocaman bir imza atmış.

Diğer yandan KNVB Cup yani Hollanda Federasyon kupasını bir kez Utrecht bir kez de Feyenoord olmak üzere iki kez kaldırmış.

Milli takımda Dünya Kupası'nda 2010'da ikincilik (Hollanda 0-1 İspanya) , 2014'te üçüncülük (Brezilya 0-3 Hollanda) yaşamış. Liverpool formasıyla bir lig kupası kazanmış, bir kez de Şampiyonlar Ligi finali oynayıp kaybetmiş (2007 Atina finali, Milan 2-1 Liverpool).