KASIMPAŞA 1-4 FENERBAHÇE




Dirar'ın bu takım için önemini anlatan bir karşılaşma. Ve aslında Dirar'ın kanadının diğer kanadı dahi nasıl taşıdığını yani Atıf'ın veteran bir futbolcu gibi nasıl serbest oynayabildiğini anlatan bir karşılaşma. Ve aynı soru Valbuena varken neden Atıf? Valbuena oynasın veteran kontenjanından.

Sol kanadı Hasan Ali tek başına kotarıyor. Atıf dolaşıyor, Atıf bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıdaki katkılı performansı dışında ne oyunu değiştirebiliyor ne skoru.

Valbuena Hint kumaşı değil. Bu takımın ihtiyacı olan beyin değil. Bu takımı sürükleyip götürecek karakterde bir oyuncu değil. Değil ama Atıf hiç değil. Takım bir kişi eksik bir plana sahipse o bir kişi Valbuena olur.

Atılan gol mükemmel. Ders niteliğinde bir paylaşım bir oyun. Son vuruş için Kasımpaşa'nın belalısı Josef'in orada bitmesi tesadüf olamaz. Cüneyt Çakır'ın gözü önünde bir elle oynamanın penaltıya dönmemesi de. Elbette maç boyunca Cüneyt Çakır'ın kararları da konuşulmalı. Lakin önce çuvaldız. Alper dengesiz. Evet patlaması daha fazla yarar sağlayabilecek bir oyuncu. Dengesizlikleri takımı da dengesiz bırakıyor. Güvenilmez.

İkinci yarıdaki değişiklikle birlikte golün gelmesi tesadüf zira etkisi olacak kadar zaman geçmemiş durumda. Ama Fernandao'nun yapamadığını sakatlıktan yeni dönmüş bir Janssen yapıyorsa, liyakat onun için de tartışılmalı. Soldado tartışılmaz bir kalite. Keşke daha erken gelseydi transferleri listesinde ilk sıralarda yer bulur.

Şampiyonluk mu? Çok ama çok zor elbette. Lakin bu acayip sezonu ikinci sırada tamamlamak çok önemli. Bunun için kalan maçları kazanmak şart elbette.