FENERBAHÇE 2-3 BAŞAKŞEHİR


Avrupa Ligi'nden hüzünlü bir elenme, ligin fikstürün de etkisiyle çok kötü başlaması, zaten değişmesi gereken yönetime tepkinin büyümesi. Al sana 2017/18 sezonu başlangıcı. Hani şu 4. yıldızı kazanacağımız sezon. Başlıyorum.

Maça çıkan kadroya laf edecek çok kişi yoktur. Aynı şekilde oyuncu değişikliklerine de. Belki Şener hamlesi olabilir ki kaybedilen maçın nedeni bence olamaz.

Maça yenik başlamak kötü. İlk yarıda kaleyi bulan 3 rakip şutun 2 tanesinin gol olması, diğerinin de önce kalecinin sonra stoperin başarılı müdahalesiyle skora dönmemesi aslında özet. Ve bunların karşısında topa sürekli sahip olan ancak hızlı oynayamadığı için kaleyi sadece bir kez bulan (o da gol oldu zaten) bir Fenerbahçe. Söylenecek tek şey var, şu anda takım taraftar desteğine muhtaç.

Volkan
Isla . Neto . Skertel . İsmail
Dirar . Josef . Ozan
Giuliano . Soldado . Valbuena

Sanki biraz 4-3-3 gibi. Orta sahadaki üçgen nedeniyle 4-2-4 gibi. İleri üçlüdeki üçgen nedeniyle 4-2-1-2-1 gibi. Falan filan. Konu aslında bu değil bence. Diğer yandan da özellikle ilk yarının son bölümüyle, beraberliğe ulaştığımız ve biraz da gol sonrası bölümdeki istek ve oyun ışık veriyor. Ama zaman yok, sabır yok, güven yok. Hoca ve takımda dayanabilecek güç var mı, o da belli değil. Işık da var umutsuzluk da. Nasıl bir camiayız?

Çok net eksik var takımda, forvet. Yapılan transferlerin bir an önce devre girmesi gerek. Ligin ceza sahasına en çok top taşıyan takımının, şut, isabetli şut, gol istatistiklerinde ilk beş takım arasına girememesi bu sorunun sonucu. Geç kalan transferler yönetime yazar. Geç gelenlerin takıma adaptasyonları hızlanır mı? Bu oyuncular adapte olurlar mı? Adapte oldular diyelim aranan kan onlar mı? Hepsi zamanla çıkacak ortaya. Ve zamanımız yok. Belki şampiyonluk yarışından erken kopacak bu takım. Bu da yönetime yazar. Yönetime yazmayan bir şey yok sonuçta. Bakalım kongre yönetime yazanların hesabını soracak mı? Asıl dert burada.

Bence takım
Volkan 7
Isla 5
Neto 6
Skertel 6 
İsmail 5
Dirar 6
Josef 7
Ozan 6
Giuliano 3
Soldado 4
Valbuena 7
Janssen 6
Atıf 6
Şener ?