SİVAS 2-3 FENERBAHÇE


Kanattan Webo'ya doğru gelen orta sırasında, vursa bile kaval kemiğiyle dokunabilecek olan Sow'un röveşata/vole sevdasıyla mundar olmasından korkarken, bir an kilitlendim. Nitekim Webo'nun şutu ağlarla buluştuğunda ağzımdan gol kelimesi bile çıkamadı. Muuuuusaaaaaaa Musaaaaaaa. Fenerbahçe tarihinin en çok tolerans gösterilen oyuncusu olabilir mi? En çok olmasa bile ilk üçtedir, kesin.


Dön maça. Bence doğru kadro. Webo deplasman maçlarında hamle oyuncusu olarak kenarda başlamalı. Emenike rakip defans için saatli bomba, yıksan yıkılmaz, ileri çıksan çıkılmaz. 

Yenilen ilk gol komedi. Yerden seken topu göremeyip Batuhan'dan vücut çalımı yine Bekir'le başlayan atak, Volkan'ın karşı karşıya kurtardığı şut sonrasında Burhan'ın bakkala yolladığı Emre'nin çaresizliği derken, Sivassporlu oyuncunun Egemen'e bacak arasından çalım atmak isterken bence kontrolünü kaybettiği topun alakasız bir şekilde filelerle buluşması. Komedi.

Ya santrayla birlikte attığımız goldeki detay? Sizce Emenike topun üstünden mi atlıyor da Diego'ya geliyor top yoksa, Emenike'ye arkadan yapılan bir müdahale mi var? Takdir sizin. Peki Diego'nun vuruşu ya gol olmasa? Hakemin avantaj işareti yok, yani Emenike'ye müdahale yok ona göre. Oysa arkada Diego olmasa vuruşu filelerle buluşmasa kırmızı kart ve penaltı olması gerek. Atlamayalım.



Ve sonra Cicinho'nun muhteşem golü. O açıdan kalecinin yapacağı bu barajı kurdurmak ve ortayı beklemektir. Beklenmeyeni yapmak da Cicinho gibi oyuncuların işidir. Tüm hatayı Volkan'a kesmeye çalışırken, biz atsak yılın golü diyeceğimiz bir golün sahibine iltifatı unutmayalım bence.

Sonrasında sıkıntı.

Webo hamlesi, Emenike'nin sıkışık defansta sonuç alamaması üzerine doğru hamle. Skor üstünlüğü olsa Emenike kalmalı. Alper'in kötü performansı. Caner'in takımı sırtlamaya çalışması (Balkes maçında olduğu gibi), Gökhan'ın çok çalışıp ama son paslardaki sıkıntısı. Sakatlanan ve dökülen Emre. Belki de tek yararlı hareketi oyundan çıkması çok kısa bir süre kala, rakip akını faulle kesmesi. O kadar kötü gününde yani.

Volkan'a hata bulanlar onun kurtardığı net gol pozisyonlarına laf etmezler. Niyet; bir kabahat aramakta zira. Sonra yukarıda bahsettiğim Webo golüyle gelen beraberlik. Üstüne çok kızdığım (potansiyelinin altında performans ve vurdumduymazlık nedeniyle) Sow'un galibiyet golü. En güzeli de zaman geçirmek için sakatlık numarası yapmadan, yerlerde sürünmeden, topu ayakta tutup paslaşarak geçirilen zaman.

Kalan 6 maçımız var sezonda. Ligde firesiz gitmek şampiyonluğu getirecek, inanıyorum. Kupa umurumda değil ancak finalde Galatasaray'la eşleşince işin anlamı değişecek, unutmamalı.