JEBEM TI MAKJU*



Gerildikçe gerildi. Beşiktaş dün başkanı vasıtasıyla bir çıkış yaptı. Hakeme salladı, haklı olduğu yerler var mutlaka çünkü hakemler kötü. Misal Emenike'nin kart görmemesi, ve hatta o kavgada kimsenin kart görmemesi.
Ama aynı hakemin 9. dakikada, belki de bu olayların tamamının olmasını engelleyecek bir penaltı kararını Beşiktaş'ın işine gelecek şekilde vermemesine değinmedi. Haydi bu da normal.

Sonra Emre diyemeden 20 numara falan diye anlattı. Görüntü var, hakaret var dedi. Akşam da kulüp televizyonundan bir yayınla, alt yazı desteğiyle söylediğini yaptı.

Görüntüye göre Emre, görüntüde olmayan birisine (Beşiktaş Bilic olduğunu iddia ediyor) Türkçe bir şeyler söylüyor bağırarak. Söyle ona demesi de aslında Bilic'le konuşmadığının da kanıtı, neyse.

BJKTV alt yazıda Emre'nin hep aynı b.k dediğini gösteriyor. Ancak orada sonradan Sırpça olduğunu öğrendiğimiz bir iki kelime var;

jebem ti majku. BJKTV bunu b.k olarak çevirmiş. Yani Emre "her maç aynı bok" diyor. Peki. Bakıyoruz hemen dandik google translate sitesine. Cümlenin Boşnakça olduğunu söylüyor önce. Bilindiği üzere bölünmeden önce Hırvatlar, Boşnaklar, Sırplar falan aynı ülkede anlaşarak yaşıyorlardı. Yani aynı dil. Yani anlaşamıyorlar diye bölünmediler. Neyse.






Görüldüğü üzere cümle aynen yabancı filmlerin alt yazılarında olduğu üzere lanetle ilgili bir kelime, bokla alakası yok :)

Bugün FBTV'de gösterilen şeyler, Emre'nin konuşmasını, manipüle etmek için değiştirdiğini görüyoruz BJKTV'nin. Yani montaj. Onun dışında zaten alt yazıyı da değiştirmişler. Bu küfürler olmayacak şeyler değil sahada. Herkes sallıyor birbirine. Aynı sahada Fatih Terim'in emriyle İsviçrelilere saldıran Emre de söz konusu oyuncu. Karşısında da tribünlere su şişesi atar gibi yapan, oyunculara sataşan ve hepsinden öteye yukarıdaki fotoğrafta olduğu üzere bir acayiplik peşinde olan bir Bilic var. Emenike'nin taraftarla girdiği tartışma sonrasında, belki attırırım umuduyla sahaya girerek Nijeryalının yoluna çıkmaya çalışıyor, çarpsın diye, bırakın kendisine ayrılan bölümü oyun alanına girerek. Ve bunu yapan Bilic geçen sezon Olimpiyat'ta oynanan maçta Caner'e nasip olan Fenerbahçe futbol takımı jesti sonrasında "Fenerbahçe sadece iyi bir takım değil, iyi insanlardan kurulu bir takım" diyen Bilic. 

Takım aynı takım Bilic, neden iyi insanlara kötülermiş gibi davranıyorsun?

* Lanet olsun adamım