FENERBAHÇE 0-0 DYNAMO TRABZONSPOR, MAÇTAN SONRA KISA KISA

Evet başarı. Dynamo için başarı. Bu oyuna bu baskıya gol gelmemesi şanssızlıktan çok beceriksizlik. Ve elbette Bülent Yıldırım.


Maç gününden önceye şu nedenle gideyim. Söylemeden duramam. Aziz Yıldırım, zamanının federasyon başkanını arayıp, hakem maçı adil yönetsin dediği için cezalandırılmak istendi, cezalandırıldı ve hapis yattı.

Maça gelelim. Sanırım ilk 10 dakika sonunda topla oynama %90 falandı Fenerbahçe adına. Ve neredeyse Fenerbahçe yarı sahası tertemizdi, yani çimleri ezilmemişti bile. Müthiş bir baskı müthiş bir hırsla başladık. Gökhan ilk dakikadan son dakikaya kadar Fenerbahçe adına maçın yıldızı olacak bir performansa imza attı. Onu diğer Sarı Kanaryalardan ayrı tutmak gerek. Ancak diğerleri de müthiş oynadılar.

Dynamo sinmiş, deyim yerindeyse tırsmış oynadı. 28. dakikada 4 sarı kartlı oyuncusu vardı Dynamo'nun. Her 7 dakikaya bir tane düşüyor. Kırmızı kart çıkmaması zordu, çıkmadı. Dengeledi Bülent Yıldırım.

Bülent Yıldırım'ın en büyük hataları ilk yarıda Kuyt'un sarısını atlamasıydı. Penaltı yoruma açık. Versen de olur vermesen de.

Yok ulan sinirden şaka yapasım geldi. O penaltıya penaltı değil demek ancak Mehmet Ayan gibi objektiflerin yapacağı iş. Top Diego'nun kontrolünde, Diego rakibinin önünde. Ayağını takıyormuş. Yahu arkasındaki adamın ayağı hangi amaçla Diego'nun adım alanında? Be gerzekler hadi hiç top oynamadınız, ayağını takmak isteyen adamın hamlesi böyle mi olur? Hiç mi Burak Yılmaz izlemediniz yahu?

Bülent Yıldırım bildiğiniz mum dikti bu pozisyonla. Evet son saniyeler içinde Egemen'e yapılan faul de cabası. Ama Allah göstermesin koyarız diye devam ettirdi oyunu. Bülent Yıldırım 2010/11 sezonunda Kadıköy'deki Galatasaray maçımızda Sabri'nin ceza alanında Dia'nın omzuna çıkmasına da devam kararı vermiş bir insan (lafın gelişi).

Döneyim oyuna tekrar. Maçın 2/3'ünde 2 kalanında 3 stoperle oynayıp, kanatları çift bekle kapatan bir takıma karşı yaratıcı olmak kolay değil. Buna rağmen ceza alanı içinde çok net pozisyonlar var. Bunları sonuçlandıramamak sıkıntı. Emenike'nin kötü vuruşu, Webo'nun doğru şutunu Hakan'ın kurtarışı, Diego'nun şut için an ararken defansın araya girişi, Sow'un 20 santimden dışarı vurduğu top. Bunların yarısının gol olması gerek. Bir striker eksikliği olduğu ortada. Peki kim var bu iş için?

İsmail hoca her geçen gün insanların gözüne giriyor. Ancak Aziz Yıldırım'ın teknik direktör koltuğuna verdiği zarar kısa zamanda düzelmez, bunu da unutmamak gerek.