FENERBAHÇE 2-1 RİZE, MAÇTAN ÇOK SONRA KISA KISA


Moralim düzelmiş değil hala. Taraftarın tamamını GFB'nin bir kısmıyla bir tutmak rezalet. İptallerle ilgili yapılan açıklama bomba. Mantık olarak kulübün elinde 443 adet fiziki saldırı, küfürlü tezahürat, gole sevinmeme! görüntüleri olmalı. Eğer eksikse kanıtlamamış demektir bu durumda iki seçenek var; telafi ve mahkeme. Çok can sıkıcı bir hal aldı olay.


Sahaya dönmek istiyorum zira oyun, mücadele, kazanma hırsının sezonun en iyileri olduğu bir maçtan bahsetmemek de sahadakilere ayıp.

Emre'nin yokluğunda Diego, Caner'in cezası nedeniyle Hasan Ali sahada. Sistemde ufak değişiklikler var. 4-1-4-1 gibi sayabileceğimiz bir diziliş. Cezası biten ismi lazım değilin kenarda olması iyi (o bile kötü ya neyse). Rakip bomba. Maç boyu kaleyi bulan bir tane şutları yok, bulmayan da bir tane o da 90. dakikada. Serkan'ın performansı sayesindedir skorun güdük kalması ve elbette hakemin.

Kaçırdığımız penaltı net penaltı. Dilencilere kulak asmayın. Değmezse endirekt değerse direkt vuruş, tartışacak bir şey yok. Tartışmak isteyen varsa illa ki, Serkan'ın Kuyt topa vurduğunda neden çizgide olmadığıdır konu. Kesin tekrarlanması gerekiyor penaltının. Ele çarpmaları geçsem mi geçmesem mi ama iki tane benzer pozisyonlara penaltı verilmiş olay var. Geçtim onları maçın ikinci yarısında Emenike'ye yapılan bir faul var Rize ceza alanında, lisans yırttırır. Hala ikinci sarı kartın ağır olduğunu söyleyen zevzekler var, onlara da kulak asmayın.

İsmail hocanın hamleleri enteresan, cesur. Son bölümde galibiyet için topyekun saldırı müthiş. Ersun Yanal'ın Fenerbahçe'sinden sahneler. Aynı anda Emenike, Webo, Kuyt, Diego, Sow sahadalar. Yani Diego sistemle ilgili değil hazır olmadığı için oynatılmıyor demek bu. Diego da müthiş, zeki akıllı. Emenike'ye 150 gram verse o zekadan tadından yenmez ikili olurlar. Her pasında zeka her pas yönü ve şiddetinden pası alana yapacak tek (olumlu) şey bırakmak var. Müthiş.

Caner'in yokluğunda Hasan Ali'den çok şey (Caner olmak) bekleniyor, yanlış. Farklı tarzlar. Hep Caner'in oynuyor olması aslında anlatıyor her şeyi. Buna rağmen çok iyi bir maç çıkartıyor Hasan Ali. Alper müthiş, Kuyt her zamanki gibi bitmeyen enerji. Emenike kuvvetli ama çok eziyor topu. Muhtemelen tarihte kendisine tekme atmaya çalışan adamın önüne bacağı koyarak geri tepmesini sağlayan ilk (ilk değilse de sayılı) oyuncu oldu. Ancak son dakikalardaki sert hamleleri kontrolsüz. Karta davetiye çıkartır bir şey.

Kazanmak güzel tarafta yapılan olmasa. Takım lider ama oyun olarak da lider. İlk yarı kalan maçlarda tulum çıkartmak mümkün. Başkan hatadan dönecek mi? Tribün karışık, elma armut karışık, başkanın aklı her zamankinden çok karışık. Tek söylenecek var, yaşa Fenerbahçe.