FENERBAHÇE 2-1 KONYA, MAÇTAN SONRA KISA KISA



Mesut Bakkal, bence ligin en iyi hocalarından birisi. İyi çalıştırıyor takımını ve rakipleri iyi analiz ediyor. Bizim analizimiz zaten yapılmış çoktandır. Mesut Bakkal da eklemesini yapmış, üçüncü bölgede (bizim birinci bölge) baskıyla başlamış maça. Yapılacak iki şey var, ya uzun topla oynayacaksın ya da hızlı çıkacaksın. Yapamıyoruz.

Bir duran top organizasyonunda öne geçiyoruz. Önce hakemin hatalı kararı var, faul yok. Sonra da biraz da kalecinin hatasıyla gelen gol. Öne geçmek önemli. Sonrasında haklı bir penaltı ve beraberlik.
Kırılma noktası ise Bekir'in kırmızı kartı. Her zamanki gibi yer değiştirerek yorumlayacağım. Aynı hareketi rakip stoper bizim Sow'a yapsaydı ne derdik? Kırmızı? Sarı? Ben sarı der miydim bilemiyorum. Sarı verseler isyan eder miydim? Bu kadarı haklı da olsa hakemin gelmişi geçmişi belli olduğu için konu değişiyor hemen.
İkinci devre neler olacak? İsmail hocanın Selçuk hamlesi doğru. İsimlere takılmadan bakın, orta sahadaki defansif oyuncuyu stopere çekmişsiniz, yerini doldurmak şart. Diego'nun çıkması da gayet doğal. Doğru hamle.
Taraftarın galeyana gelmesi, sesini yükseltmesi, takımın hırsı, mücadelesiyle birleşince, Konya kalecisinin hatası da devreye giriyor, şimdi öndeyiz. Aslında çok erken geliyor gol. Kalan dakikalar daha da zor olacak.
Dakikalar geçtikçe Selçuk pozisyonda tek kalıyor, gücü yetmiyor doğal olarak. Bir stoper alıp sahadaki defansif orta sahayı yerine çekmek güzel hamle. Emenike bekleyenler 10 kişi oynayan takımın son değişiklik hakkını bu kadar kolay yapmayacağını düşünemiyorlar.
Konyaspor beraberlik için oynuyor, korkmadan. Biz eksik adamla korumaya çalışıyoruz galibiyeti. Sonra Alper sakatlanıyor, belki de yapılacak bir Sow-Emenike değişikliği yerini Alper-Hasan Ali değişikliğine bırakıyor. Belki zorunda kalıyor İsmail hoca belki de hedefi buydu, bilemiyoruz.
Kalan dakikalarda göze batan takımın canla başla mücadelesi (Akhisar'da olmayan), taraftarın desteği (aradaki yavşaklara rağmen), Kadlec'in çizgiden çıkarttığı pozisyon ve kazanılan 3 puan.
Bu maçla ilgili olarak mücadeleyi, kazanılan 3 puanı, İsmail hocanın yerinde hamlelerini ve kondisyonu zayıf denilen takımın 45 dakika 10 kişi oynadığını unutmamalı. Ek olarak "inşallah gol yeriz" diyen gerizekalı seyircileri de unutmamalı.
Çok zor maçı zora soktuktan sonra kazandık. Konyaspor ne yeaaa diyenlere kulak asmadan, Mesut Bakkal başında olduğu sürece izleyin neler yapacağını.