FENERBAHÇE 1-0 ANTEP, MAÇTAN SONRA KISA KISA

Dakika 65. Skor hala 0-0. Sıkıntılı anlar zira Emenike-Emre olayı patlamış, araya taraftar girmiş falan filan. Dedim ya dakika 65. Bir ara pasıyla ofsayt pozisyonunda topla buluşan Oğulcan, Mert'le karşı karşıya kalıyor. %100 gol pozisyonu. Atabilse 0-1. Gergin ortamın daha da gerilmesi muhtemel. Ama aslında ofsaytta. Vuruyor ve avut. Mert'in açı kapatarak katkısı var mı, var. Geçiniz. Yardımcı bayrağını kaldırsa ve ofsayttaki Oğulcan'ı tespit etse boşa konuşuyor olacağız. Aynen yayıncı kuruluşun dakikalarca boşa konuştuğu gibi. Çünkü pozisyon ofsayt. Ama konuşulmuyor. Çünkü konuşulacak başka bir şey var, Gökhan'a yapılan faul. Konuşuyorlar çünkü beğenmiyorlar.



Yeterli değilmiş penaltı için Gökhan'a yapılan müdahale. Böyle bir ifade yok kural kitabında. Yeterli diye bir şey yok. 10 kusurlu hareketten birisi bu. 10 yeterli kusurlu diye anlatılmıyor. Nitekim penaltıyı veren çizgi hakemi zira onun açısından gözüküyor. Ancak yayıncı kuruluş nasıl oluyor da o açıdan çekim yapamıyor enteresan. Oysa o açıdan yani penaltıyı veren hakemin gözün gösterse konuşacak bir şey kalmayacak. Çekme net şekilde görülecek. Ama yok kayıt. Akıllara geçtiğimiz yıllarda Raul'un günler sonra ortaya çıkan görüntüleri geliyor. Acaba taşlar döküldükten, işin ekmeği yendikten sonra mı çıkacak? LigTV'den müthiş haber olacak mı ellerindeki görüntüyü tarayıp bulmak? Zaman gösterecek. Ama o sırada Carlos'un Cangele'ye dokunmasına penaltı diyenler Gökhan'ın çekilmesini yeterli bulmayacak penaltı için.

Maçı konuşamadık, hala da konuşamam. Kaptanlık müessesesi, o bandın Bilica'nın koluna takıldığı gün gördü zaten zararı, geçelim. Emre bu bandı ne kadar hak ediyor, tartışalım. Kaptan nedir onu da tabi. Ama bence kaptan saha içinde hata yapan arkadaşını, tribünde futbolcu ıslıklamak için hazır kıta bekleyen yavşakların önüne atmaz. Hele hele, orta sahada yapılmış bir topuk pasının hedefini bulmaması üzerine bu tip bir saldırı hiç olmaz. Sonrasında tribünleri yatıştırmak kaptanlıktır mesela, o tribünleri galeyana getirmek değil. Peki saha içinde kaptanının hareketlerine yanıt vermek ne kadar doğru? Hatalı olsa da kaptandır, sonra halledersin sorunu. Ama haftalardır (Sow'la birlikte) istediği pası alamadığı her pozisyonda el kol oynuyorsa elbette kaptana da oynar eller kollar. Hatta durmaz taraftara da oynar. Çirkinlik.

Peki taraftarın kendi oyuncusunu, top ona geldiğinde yuhalaması nedir? Emre milli takım formasıyla TT Arena'da penaltı atarken yuhalandığında ne dedik? Arkadaş, sen kimsin Fenerbahçe futbolcusunu yuhalıyorsun? Ne yöneticiyi, ne futbolcuyu bence protesto etmez taraftar. Adı üstünde işte, taraftar. Tarafın belli, Fenerbahçe. Alkışlamazsın olur biter. Ben nefret ettiğim Bilica'yı ıslıkladım mı? Aksine ıslıklayanla kavga ettim. Tepkimi alkışlamayarak verdim. 1-1 devam ederken, şampiyonluğun gittiği maçta Bilica atsın istemedim galibiyet golünü. Peki Alves'i yuhalıyor muyum? Uğruna Emenike'yi ıslıkladığın Emre penaltıyı kaçırsa ne yapacaktın? Hepsini geçtim hata yapan adamı yuhalamak ne demek? Nedir bu para verdim istediğimi yaparım kafası? Git evinde yuhala, sosyal medyada küfür et. Fenerbahçe'ye bu kadar zarar veren varken, alet olma.

Maça geldim. Zordu. Zor kazandık. Deşifre haldeyiz. Kanatları çok adamla kapatan elimizi kolumuzu bağlıyor., Diego bu nedenle önemli. İyi olmak zorunda. Rakibi açamıyoruz. Bunun için elbette şansa da ihtiyaç var. Ancak çift bekle iyice geriye yaslanan takımlara karşı Emenike'den çok Webo'ya ihtiyaç var. Olur da açılırlarsa Emenike'nin hız ve kuvveti daha çok işe yarar gibi. Bir not da Bekir'e, ülkenin açık ara en iyi stoperi ve dünkü maçın en iyisi.