GALATASARAY 1-0 FENERBAHÇE, KISA KISA

Kaybettik. Oynayamadık. Aslında ortaya konulan oyunun baş rolünde oynadık, oyuna geldik. Kaybetmemizin nedeni buydu.


Emre'nin kendisini değiştireceğini bekleyenlerden değilim. Ne geldiği gün ne de bugün Fenerbahçe'de bu oyun tarzıyla yer almasını istemedim, istemeyeceğim. Önce bunu söyleyeyim. Ancak yaptıklarını beğenmemek ona yapılan haksızlıklara tamam demek değildir. Daha ilk dakikalarda Melo'nun arkadan diziyle kalçasına vurmasına faul bile vermedi Bülent Yıldırım. Ve bir detay daha, ilk yarıda ev sahibinin gördüğü 3 sarı kartın 2 tanesi Emre'ye yapılan sert fauller sonrasında geldi. Ne demek istiyorum? Hedef Emre'ydi. Verilen verilmeyen tüm faullerde hedef hep oydu. Başardılar. Oyuna böyle geldik.

Doğrudan kırmızı kartlık hareketler var ilk yarıda. Bunların tamamında Bülent Yıldırım'ın berbat yönetimi nedendi. Galatasaray elbette şampiyonu yendiği için sezonu rahat kapatıp bu galibiyete sevinecektir. Bizim üzüntümüz yenilgiden çok bu oyuna gelmemiz olacaktır.

Oyuna bakalım. Hiç bir pozisyon yokken yedik golü. Topal'a yakışmayan bir hata ile Sneijder tam istediği açıyı buldu. Atamaması doğalın dışında olurdu. Forvette Sow neredeyse hiç bir şey yapmadı. Emenike ise sürekli dayak yedi ve ayakta kaldığı her pozisyonda rakibine dokunsun dokunmasın Bülent Yıldırım'a göre faul yaptı.

Sarı kart almayan oyuncularımızı sayalım zira sayması daha kolay; Raul, Sow, Topuz ve Kuyt maçı kart görmeden tamamlamayı başardılar. 87'de oyuna giren Webo bile sarı kartsız bitiremedi oyunu. Herhalde 90 artıda Semih'in kendisine yaptığı faulü vermeyen hakeme itiraz etse ikinci sarıyı da görürdü.

Maça dönemiyorum zira hiç oynayamadık. Sükuneti sağlarken fazla rahat oynadık, ısıramadık. Ama konuşacak olunca sürekli olarak Bülent Yıldırım geliyor ilk kelime olarak ağza. Durup durup Melo'nun Emre'nin kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrasında yaptıklarına takılıyorum. Böyle bir tahrike nasıl olur da tepkisiz kalır bir hakem anlayamıyorum. Ve aynı hakemin 87'de Melo'yu atıp eyyam yapmasına akıl sır erdiremiyorum.

Tek cümle ile bitireyim, Melo'yu sindiren Emre'yi sindiremeyenlere laf etmesin. Nokta.