YOZLAŞMA


Bakkala giderken, polis marifetiyle öldürülen bir çocuk var. Bu çocuğun terörist olduğunu kanıtlamak için tutanaklar yazan emniyet mensupları var. Şahitler hafıza kaybına uğramış, herkes başka bir şey anlatıyor. 14 yaşında ekmek almaya gidip neredeyse 1 yıl evine dönememiş, nitekim sonra da ancak melek olarak dönebilecek bir çocuk var. Ve bu çocuğu binlere yuhalatan, ekmek almaya gitmesine yalan diyen, ağzında poşulu bir montaj fotoğrafla terörist ilan eden, annesine babasına laf eden, çocuğunun mezarına simge olarak bilyeyle oynaması gerekirken öldüğü için bilyeler bırakan ailesine kin kusan bir başbakan.


11 yıllık iktidarı sırasında ne kadar pis iş yaptıysa yanında olan ve hatta iktidara gelmek için çok ama çok büyük yardımı olan bir grupla kavgası, ne yazık ki bir kişi, bir partinin tek başına ayaklanıp ezip geçemeyecek olması yüzünden umut olmuş insanlara. O kadar satıcı ki taraflardan birisi, yıllardır birlikte (paralel) hareket ettiği ortağını fix deposit dinlemiş, kaydetmiş, resmen mimlemiş. Bu tipler diğerlerinin kirli çamaşırlarını bir bir ortaya döktüler. O kadar vurdu ki can evinden, sosyal medya platformları yasaklandı iktidarca. Yasaklanmasa da zorlaştırıldı giriş. Ama durmadılar sürekli yayınladılar. Beklenti sürekli arttı, arttı, arttı. Sonunda ne oldu?

Çok büyük bir şey beklerken insanlar, tamam denildi. Yıkım oldu resmen. Ama şunu söyleyen sayısı o kadar az ki; tek başına ilk gün ses kayıtları bile normal bir ülkede söz konusu kişilerin hapsine nedendi. Beğenmedik. O kadar kinliydik ki az geldi, yetmedi. Bugün işimize gelmediği için barışmışlar argümanını kullanabiliyoruz. Hala sokağa çıkmadan devrim olacağını sanıyoruz. Hala Gezi açamamış bazılarımızın gözlerini. İnternetten yayınlanan ses kayıtlarının harekete geçirmesi gereken bizleriz. Biz meydana inmeli, biz kandırılanlara anlatmalıyız. Ama yapmıyoruz. Ben  dahil yapmıyoruz. Onlar geziyor ama ev ev. Başlarındaki katil en büyük yalanları söylüyor, yandaşları ev ev aktarıyor. Biz oturuyoruz. Beğenmiyoruz adamların yaptığı yolsuzlukları yeterli bulmuyoruz.

Evde oturuyoruz. Sonra ekmek için evladımızı yolluyoruz fırına, gelmiyor geri. Bir isyan edip sonra oturuyoruz. Seks kasedi çıkmadığı için, çıkan bu kadar ses kaydına rağmen umutsuzluğa kapılıyoruz. Sonra ekmek için evladımızı yolluyoruz fırına, gelmiyor geri.