ÇIRPINMA (A.K.A. ÖNÜMÜZÜ KESİYORLAR)

Şükrü Ergün, demiş ki;

"TFF'nin Fenerbahçe'yle ilişkisi beni ilgilendirmiyor ama TFF'nin eylemlerinden Galatasaray etkileniyor. TFF Yönetimi, Galatasaray'ın şampiyonluğunu engellemek için birkaç yıldır sistemli bir çalışma içerisinde."
Ve eklemiş;
"Önceki sezon garabet bir Süper Final uygulaması getirildi."
Evet garabet ama Galatasaray için olduğunu nereden çıkarıyorsunuz? Uygulamanın açıklanma tarihi ligler başlamadan önce.

Bu haber CnnTurk'ten. Tarihi 23 Ağustos 2011.

Toplantıdan Play Off Kararı Çıktı

2011/12 sezonunun ilk maçı ise 10 Eylül 2011 tarihinde Eskişehirspor ile Beşiktaş arasında oynanmış. Yani arada 2 haftadan fazla süre var. Galatasaraylı yöneticiler sezon sonunu puan farkıyla bitireceğinden nasıl emin oluyorlar?

Devam edelim.
"...Geçen sezon ise bir ceza furyası başlatıldı. Fatih Terim'e 11 maç, futbolculara 4-5 maç. Bu da işe yaramadı. Galatasaray yine şampiyon oldu..."
Fatih Terim'e 11 maç ceza yok, verilen ceza 9 maç. Haberi yok Ergün'ün. Bu cezanın bu kadar yüksek olmasının nedeni de bir sezon önce aldığı 3 maçlık ceza (hakeme yönelik davranışları). Hatırlanırsa 3 maçlık bu cezanın 1 maçı uygulandıktan sonra, nedense Kadıköy'deki bir Fenerbahçe maçı öncesinde kalan 2 maçlık cezası erteleniyor. Haberi burada;

Terim'in Cezası Ertelendi

Ertesi sezon cebinde ertelenmiş kararlar yeniden (hakeme yönelik davranışları) ceza alınca katlanıyor cezası. Ergün'ün 11 dediği ceza aslında 9 maç. Onun da haberi burada;

Terim'e 9 Maç Ceza

Ve bir dakika yahu, siz neden yolladınız Terim'i? Galatasaray Spor Kulübü başkanına karşı takındığı kabul edilmez tavır yüzünden değil mi? Geçiniz mağdur ayaklarını.

Devam ediyoruz;
"....futbolculara 4-5 maç. Bu da işe yaramadı. Galatasaray yine şampiyon oldu...." 
Futbolcuların aldıkları ceza deyince akla Gökhan Zan'ın kırmızı karta rağmen cezasının ertelenerek bir sonraki maçta sahada olmasıdır. Verilen 2 maçlık ceza önce 1'e indirilir, bu bir maç da ertelenir. Komedinin dik alası. Haberi burada;

Gökhan Zan'ın Cezası Ertelendi 

Devam ediyoruz;
"...Bu sezon ise bizi engellemek için yabancı oyuncu kısıtlaması getirildi..."
Galatasaray'ı engellemek için getirilmiş :) Külahım bile dinlemez bunu. Bakın nasıl olmuş ne zaman olmuş? Haberi burada;

İşte Yeni Yabancı Sınırı

Haberin tarihi 2012 Haziran'ı. Sadece 2013-14 değil 2014-15 sezonu için de kararı almış TFF. Doğru yanlış değil söz konusu olan. Ne zaman karar alındığı? Peki Galatasaray bu karara rağmen neden yabancı oyuncu almaya devam etmiş? Neden elindekileri çıkartmamış, soran var mı?

Devam ediyoruz;
"...Arkasından teknik direktörümüzün, Milli Takım'a zerk edilmesi gibi olaylar yaşadık. Ama inancımız o ki; bu engelleme çalışmaları bizi etkilemeyecek..."
Burası daha vahim. Zira Ünal Aysal'ın Yıldırım Demirören'le Fatih Terim hakkındaki konuşmaları ortada. Buna rağmen bu konuşma, yazık vallahi.

Sonuç;

Algı her şeydir. Bunu yapmalarının nedeni insanların kafalarında soru işaretleri bırakmaktır. Aynı sözde şike davası gibi, akıllara kazınacak olan fikir gerçekten daha önemlidir çünkü. Sadece yanıt vermek istedim o kadar. Okuduğunuz için teşekkür ederim.