FENERBAHÇE 2012/2013 - BÖLÜM 1 - TRANSFERLER



Sezon açılışından önce gelenler gidenler oldu. Sezon sürerken gelenler gidenler oldu. Kimler geldi kimler gitti önce ona bakalım.



Emre sezon sonunda Atletico Madrid'e gitti, aslında söylenen sezon arasında anlaşmış olduğuydu. Aykut hocayla yaşadığı tartışma derin dondurucuya konmuştu sezon bitene kadar. Sezon bitti çıkartıldı.
Bir sezon önce Samsunspor'da kiralik oynayan Ertuğrul stajına devam etmek için bu defa Kayserispor'a kiralık olarak gönderildi. Gökay, Onur ve Berk de kiralık gönderilen diğer oyunculardı.
En önemli transfer olarak Bilica'dan kurtulduk ;) Dia sürpriz kararla Katar'a satıldı. Lig başladıktan hemen sonra Özer Kasımpaşa'ya satıldı. Alex de Souza sorunlar nedeniyle ülkesine döndü. Bu konuya girmiyorum. Alex'i hala seviyorum. Devre arasında ise Özgür ile Bienvenu takımdan ayrıldılar.

Sezona her yönüyle damgasını vuracak olan Kuyt ilk transferimiz oldu. Hem maliyet hem saha içi performans hem de saha dışı davranışlarıyla gönüllerde taht kuracaktır Kuyt.

Daha sonra yine büyük bir transfer olduğu sezon içinde ve önümüzdeki yıllarda anlaşılacak olan Salih'le imzalar atıldı.

Ardından kiralık oynayıp bu sezon başında düşünülmeyen Ziegler'in yerine Hasan Ali Kaldırım transfer edildi. Emre'nin yerini ise Valencia'dan Mehmet Topal'la doldurduk.

Beşiktaş'ın feda sezonunda veda ettiği Egemen elinde bonservisiyle kapımızı çalınca hoş geldin dedik ona da. Sezonu açtığımız gün, iki sezon önce çok çabaladığımız ancak bizi tercih etmeyen Krasic'le imzaladık sözleşmeyi. Sezon sonunda hayal kırıklığı yaratan bir performansla karşı karşıya kaldı, gidiyor dedikoduları sürüyor.

Yobo'nun durumu belli değildi, daha önce kiralık oynarken bonservisiyle birlikte geldi bu defa Nijeryalı.

İlk yarı sürerken Chelsea'nin başarılı Portekizlisi Raul da çubukluyla imzaladı. Futbol hayatının ilk kırmızı kartını gördü, olmayan bir tükürükle suçlandı, cezalandırıldı, haklılığı ispat edildi. Bir çok maç ceza aldı. Hatta önümüzdeki sezon ilk 3 resmi maçta oynayamayacak.

Ve devre arasında geçen sezonun oyuncularından Ziegler yine kiralık olarak Emre ise yuvaya kesin dönüş yaparak aramıza katıldı. Devre arasının son transferi ise büyük katkı sağlayacak olan İBB oyuncusu Webo oldu. Webo ligin ikinci yarısında ligde 7, kupada 1 ve Avrupa Ligi'nde 2 gol atarak büyük katkı sağladı takıma.