FENERBAHÇE 4-1 BURSASPOR, MAÇTAN SONRA KISA KISA















Baştan bir sorayım, koyduk mu? Ve maç;


Kurumsal bir futbol yapısına doğru ilerliyoruz. Bu yolda karşımıza çıkacak taşlar, çukurlar yolumuzu değiştirmemeli. Daum'un 2004/05 sezonunda oturttuğu ve neredeyse 10 yıl boyunca oyun sistemimiz olan sistem gibi. Sürenin ne kadar olacağını söylemenin doğru olmayacağını belirterek, bu sistem için de ısrar ve sisteme göre transferlerle dik bir duruş sergilemeliyiz. Ve bu sistemi alt yapılarımıza entegre etmeliyiz. Sonraki iş tabi bu.

Son 10 haftanın yıldızlarından Gökhan yok, yerine bek olmayan Topuz var. Sırıtmıyor. Transferiyle birlikte fark yaratan Webo yok yerine devre arasında göndermek üzere olduğumuz Semih var, sırıtıyor ancak onun oynadığı ilk yarı boyunca skoru arttıracağımız bir çok pozisyon bulmakta sıkıntı çekmiyoruz. Emre sakatlanıp çıkıyor, yerine Topal girerken yüzünü buruşturanlar maç sonunda hakkını vermek zorunda kalıyorlar. Caner giriyor yüzünü ekşiten grup bıdı bıdı ederken golün ortasını yapıyor, dele dele giderek. Sahada kurumsallaşma desek buna abartır mıyız?

Maçın başında Bursaspor tribünlerinin yaptıkları ortada. İzleyelim ne kadar ceza gelecek? Acaba yaptıklarını izleyen emniyet güçleri gibi izler mi PFDK? Gözlemci "ama çok güzellllll" deyip rapora eklememiş olabilir mi? Peki aynı emniyet, bu maddelerin üzerlerine atılmasına sinirlenen Fenerbahçe taraftarının bulunduğu tribüne neden girip müdahalede bulunur yabancı maddeleri atanlara dokunmazken? Bekleyelim ne ceza gelecek, takip edelim mutlaka.

Şok bir golle başlaman bir maç, dakika 1 gol 1. Gol sonrası Emre'nin liderliği, Kuyt'un dinanizmi, tribünlerin müthiş desteğiyle her şey bizden yana döndü. Nitekim golü de evire çevire attık resmen. Emre'nin sakatlık sonrasında oyundan çıkmasından hemen önce Kuyt'a indirdiği müthiş baskın pasının gideceği yere filelerdi, direkten sonra, olmadı. Kuyt'ın bir başka şutunu kaleci kurtardı, Sow'un Beşiktaş maçında Ersan'la girdiği mücadelenin bir benzerinde Ferdinand'ın kendisini yere bırakması sonunda bir başka karşı karşıya pozisyon mundar edildi yardım hakem tarafından. Bunlar detaylar ama daha önemlisi Topal'ın müthiş katkısıydı takıma. Emre'nin yerine girmesiyle elbette hücumsal anlamda bir sıkıntı yaşadık. Ancak sağ kanattan yaptığımız tüm Topuz-Kuyt akınlarında arkada boşalan alanları, her Bursa kontrasında müthiş kademelerle kesti. Mükemmele yakın oynadı demekte fayda var Topal için. Aynı şekilde Raul'un kafa olarak da sahaya dönüşü iyi oldu. Hem de bu dönüşe bir golün krema olması enfes. Ancak golde ofsayt olduğunu da belirteyim.

Ve ekleyeyim, Beşiktaş maçında sayılmayan golümüz sonrasında "Bir tane daha atsaysınız yeaaaa" diyen bu defa ofsayttan attığımız gol sonrasında "maç orada bitti" demesinler lütfen. Derlerse "Bir tane atsaysınız yeaaaa" derim.

Bursaspor çok iyi bir takım, Batalla müthiş bir oyuncu. Durmuyor, sağlam, akıllı. Sürekli karıştıyor ortalığı. Oyunu çirkinleştirmeden (1-0 öne geçtiklerinde kalecilerinin aut atışlarında yaptığı 1-2 zaman geçirme dışında) oynamaları takdire şayan. İyi bir kadro. Yenmesi kolay değildi, fark atmak güzel oldu.

Takımı teker teker yazmak gereksiz, en çok sırıtan Semih oldu. Oysa özellikle Bursaspor maçlarında bir başka oynardı Semih, canı sağ olsun. Volkan'ın başarılı kurtarışları, tekrar güven vermesi, Hasan Ali'nin ok gibi fırladığı akınlar, Caner'in kattığı güç, oyuna girmesiyle oyunu kanatlara iyice yayabilmesi, Kuyt'un müthiş direnci, takibi, adamlığı, Baroni'nin arada dalmalarına rağmen standardını yüksek tutabilmesi ve hele 90. dakika topu orta sahadan almasıyla rakip alanda bitip Sow'a verdiği müthiş pas. Bekir'in müthiş hırsı. Ve hepsinden öteye taraftarın sıkıntıların üstünü örtüp tek yürek tek yumruk bir duvar gibi takımın arkasında durması. Bu duvar çatlamadığı sürece bu takımın gücünde azalma olmaz, aksine daha güçlenir. Vermeyin fırsat, vermeyelim. Eleştirirken de saygıyı elden bırakmayalım. Ve en önemlisi Perşembe günkü maçın cezasının kalkması için dua, enerji, totem, elden ne geliyorsa yapalım. O maç ve turu geçtikten sonra evimizde oynayacağımız çeyrek ve yarı final maçlarının tribünleri efsane olacak, unutmayın.